Ten Hag-debuut wordt nachtmerrie: trainer verliest competitieduel

7 augustus 2022, 16:56

Het debuut van Erik ten Hag, basisspeler Lisandro Martinez en invaller Tyrell Malacia is uitgelopen op een deceptie. Manchester United heeft in eigen huis verloren van Brighton & Hove Albion. De ploeg van de Nederlandse trainer keek met rust al tegen een 0-2 achterstand aan. Na de pauze mocht de oefenmeester eenmaal juichen, maar dat was niet genoeg voor een tastbaar resultaat.

Na een halfuur spelen kwamen de bezoekers op voorsprong via Pascal Gross, die de bal kreeg van voormalig Manchester United-aanvaller Danny Welbeck. Nog geen tien minuten later mocht hij nogmaals juichen, terwijl de zorgen voor Ten Hag groter werden. Gross reageerde alert bij een rebound en kon de bal daardoor in het dak van het doel schieten. Het leverde Manchester United een fluitconcert op toen de scheidsrechter voor de rust floot.

Ten Hag begon met dezelfde spelers aan de tweede helft, maar al snel kwam Cristiano Ronaldo in de ploeg. Hij leek na zestig minuten een assist achter zijn naam te krijgen toen hij een bal op de strafschopstip panklaar legde voor Marcus Rasford. De Engelsman schoot de bal recht op doelman Robert Sanchez. United werd uiteindelijk nog geholpen. Met nog iets meer dan twintig minuten op de klok kwam de spanning terug door een eigen doelpunt van Alexis Mac Allister.

Onder anderen Donny van de Beek en Malacia kwamen na die aansluitingstreffer binnen de lijnen, maar de wissels leverden niet het gewenste resultaat op. Aan goede wil geen gebrek, maar meer doelpunten zaten niet in het vat voor de thuisspelende club. Ten Hag en zijn landgenoten beginnen het seizoen dus in mineur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het enige lichtpuntje dat ik gezien heb was de invalbeurt van Van de Beek. Dit United is verre van klaar voor de competitie.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als v d beek een lichtpuntje is , dan ziet het er slecht uit voor man u .

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Er waren verder serieus echt geen aanknopingspunten. Er was geen lijn te bekennen in het spel van United.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja dan moet je beginnen met de enkelbijter van zuid .

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Maguire is toch echt een slappe zal, dat is 70 miljoen? Manman zelfs Ado zou hem niet hoeven. Tweede helft was leuker, eerste helft was heel slecht met als toppunt de 2 fouten van Maguire.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Maar welke echte topper wil naar man u . De echt grote spelers talenten willen tegenwoordig naar city ,liverpool,chelsea of de topclubs uit andere top competities

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Misschien moeten ze net onder de toppers gaan kijken. Bij Man U speel je liever dan bij West Ham, maar Ten Hag gaat het wel draaiende krijgen denk ik.

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En dan zie je Varane op de bank zitten xD. Tuurlijk had hij ook een moeilijk seizoen vorig jaar, maar in potentie is hij echt 3x zo goed als Maguire.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen