Guardiola: "Nu wordt hij gezien als nieuwe Ronaldo of Henry"

7 augustus 2022 – Erling Haaland toonde zondagmiddag zijn klasse bij zijn nieuwe club met twee doelpunten. Pep Guardiola was na de wedstrijd lovend over de aanvalsleider, maar zelf was de aanwinst van Manchester City niet helemaal tevreden over zijn Premier League-debuut.

Guardiola: "Nu wordt hij gezien als nieuwe Ronaldo of Henry"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Het is een echte atleet en een geweldige afmaker. We zullen hem steeds meer gaan vinden. Hopelijk kunnen we hem dan nog vaker de kans geven om een doelpunt te maken", vertelt de oefenmeester van de landskampioen, na de 0-2 overwinning op West Ham United. "Dit is een speler die altijd en overal heeft gescoord, dus dat gaat hij hier ook blijven doen. Hij heeft nog een lange carrière voor zich."

Vorige week speelde de Noorse goalgetter ongelukkig tegen Liverpool. Guardiola weet inmiddels hoe snel kritiek en bewondering elkaar kunnen afwisselen in de voetballerij. "Vorige week miste hij een grote kans. Toen zeiden mensen meteen dat hij een mislukking was en zich niet kon aanpassen aan de Premier League. Nu wordt hij ineens gezien als de nieuwe Cristiano Ronaldo of Thierry Henry. We moeten hem de tijd gunnen. Als hij met pensioen is, kunnen we de balans opmaken."

Haaland was blij met zijn doelpunten, maar weet dat een hattrick niet onhaalbaar was. "Ik had er wel wat meer moeten maken, maar dat gaat in de toekomst goedkomen. We werken elke dag keihard om de connectie op het veld te verbeteren", vertelt de spits bij Sky Sports. Zijn vader, ook oud-speler van Manchester City, zat tijdens zijn debuut op de tribune. "Het is leuk dat hij de doelpunten heeft kunnen zien."

Reacties

Premier League

gerelateerd