Van Geel: "Selectie Ajax voorlopig rond"

15 augustus 2006, 09:29

Ajax-trainer Henk ten Cate moet het voorlopig doen met de selectie die hij op dit moment tot zijn beschikking heeft. Technisch directeur Martin van Geel heeft dinsdag in De Telegraaf laten weten dat er voorlopig geen nieuwe spelers aangetrokken zullen worden. Van Geel vindt dat er uit de jeugd voldoende spelers doorstromen die de selectie kunnen completeren. 

Vorige week liet Ten Cate nog weten dat hij graag een ervaren middenvelder aan zijn selectie toe wilde voegen, maar volgens Van Geel gaat dat niet gebeuren. "Dat een trainer altijd meer wil, is begrijpelijk. Noem het een gezond spanningsveld tussen twee partijen. Maar wij houden ook de ontwikkeling van de door Ajax opgeleide spelers scherp in de gaten. Daarom zullen we in principe geen actie meer ondernemen om de groep uit te breiden."

Van Geel liet bovendien weten dat Zdenek Grygera niet mag vertrekken. De Tsjech lijkt zijn basisplaats verloren te hebben, maar de directeur wil hem koste wat kost bij de selectie houden. "We hebben hem verteld dat hij nog te belangrijk voor ons is. We beginnen tegen RKC al zonder Thomas Vermaelen, die geschorst is. Bij die ene schorsing zal het komend seizoen niet blijven. We hebben dus echt zes verdedigers nodig om niet meteen naar een lager niveau terug te vallen", aldus Van Geel in De Telegraaf.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen