Conflict opgelost: Jasper Cillessen keert definitief terug bij NEC

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

8 augustus 2022 – NEC heeft maandagmorgen de terugkeer van Jasper Cillessen afgerond. De 33-jarige doelman gaat voor drie seizoenen aan de slag in De Goffert. Het was de bedoeling dat Cillessen vorige week al zou worden gepresenteerd, maar door een conflict tussen de keeper en Valencia duurde het wat langer voordat de deal beklonken was.

Conflict opgelost: Jasper Cillessen keert definitief terug bij NEC

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De laatste plooien zijn inmiddels gladgestreken, waardoor Cillessen na elf jaar weer NEC'er is. "Jasper is een doelman met exceptionele kwaliteiten, de beste van Nederland. Als je als NEC zijnde zo'n doelman kan binnenhalen moet je nooit twijfelen", stelt technisch directeur Ted van Leeuwen. "Wij waren niet op zoek naar een doelman, maar de doelman vond ons. Mattijs Branderhorst heeft het uitstekend gedaan voor NEC. en heeft meer punten voor ons gepakt dan verloren, maar dit was een buitenkans. De wetten van topsport. We zijn blij dat Jasper terug is waar het voor hem begon."

Cillessen zegt 'ontzettend blij' te zijn dat hij weer thuis is. "De afgelopen tien jaar heb ik prachtige avonturen beleefd en om dan nu terug te keren in Nijmegen is voor mij de kers op de taart. Maar ik ben nog niet klaar. NEC is bezig aan een mooi project en daar wil ik graag onderdeel van zijn. Met mijn ervaring denk en hoop ik iets toe te kunnen voegen aan de selectie. Het kan voor mij niet snel genoeg beginnen", aldus de doelman.

De doelman keert bij NEC terug bij de club die hem opleidde en hem een kans in het profvoetbal gaf. In 2011 vertrok de doelman uit Nijmegen om bij Ajax aan de slag te gaan. Vijf jaar later werd hij verkocht aan FC Barcelona, waar hij de tweede keeper achter Marc-André ter Stegen werd. Voor 35 miljoen euro stapte Cillessen in 2019 over naar Valencia. Mede door blessureleed werd hij nooit helemaal onbetwist in de sinaasappelstad. Onlangs kreeg hij van Valencia te horen dat hij om sportieve en financiële redenen mocht vertrekken, waarna NEC toesloeg.

Speel je favoriete casino games op Jacks.nl. Meld je aan met een 100% welkomstbonus tot €100!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd