Feyenoord-aanwinst oogst lof: "Alles wat hij deed, zat een idee achter"

8 augustus 2022, 18:40

Sebastian Szymanski is voor Mario Been de speler van de week in de Eredivisie. De 23-jarige Poolse middenvelder maakte zondag veel indruk bij zijn officiële debuut voor Feyenoord. Nog voor het rustsignaal had geklonken, had Szymanski twee assists achter zijn naam staan.

Szymanski geldt bij Feyenoord als opvolger van Guus Til. Zijn komst lijkt vooralsnog een schot in de roos te zijn. "Alles wat hij deed tegen Vitesse, daar zat een idee achter. Hij heeft een ook een heerlijke traptechniek in dat linkerpootje zitten. Dat zag je met zijn assists bij de goals van Wålemark en Danilo", zegt Been in De Telegraaf.

Met twee assists is Szymanski de voorlopige assistkoning van de Eredivisie. "De eerste was perfect met de juiste snelheid meegegeven en dat moet je ook maar uit durven voeren. De tweede, zijn vrije trap, was heerlijk scherp aangesneden. Hij is een tenger mannetje, maar brengt ook nog eens de duelkracht en het gif die worden verwacht in het spel van Slot."

Feyenoord huurt Szymanski dit seizoen van Dinamo Kiev. In de huurovereenkomst met de Oekraïense club is een optie tot koop opgenomen. Die bedraagt, naar verluidt, tien miljoen euro. Feyenoord betaalde niet eerder zoveel geld voor een speler. Het record staat sinds deze zomer op naam van Quinten Timber, die voor 8,5 miljoen euro werd overgenomen van FC Utrecht.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een geweldige speler!!!.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen