Boëtius na korte stop bij Feyenoord toch weer terug in Bundesliga

8 augustus 2022, 17:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jean-Paul Boëtius heeft zijn zoektocht naar een nieuwe club voltooid. De middenvelder vertrok na het afgelopen seizoen transfervrij bij FSV Mainz en trainde in de voorbereiding mee bij zijn oude liefde Feyenoord. Even leek een contract daar aan de orde, maar zijn toekomst blijkt toch in de Bundesliga te liggen.

Maandagmiddag werd Boëtius namelijk officieel gepresenteerd als nieuwste versterking van Hertha BSC. De club legde de middenvelder - want dat is waar de voormalig aanvaller bij Mainz voornamelijk speelde - vast tot medio 2025. In de Duitse hoofdstad gaat de 28-jarige Boëtius samen spelen met onder meer landgenoot Deyovaisio Zeefuik. Zijn trainer, Sandro Schwarz, kent hij bovendien al uit hun gezamenlijke tijd bij Mainz.

Sportief directeur Fredi Bobic legde op de clubwebsite uit waarom Boëtius een logische versterking is voor Hertha. "Jean-Paul Boëtius speelde al vier jaar in de Bundesliga en liet regelmatig zijn kwaliteiten zien. Hij is een doorgewinterde professional, kent onze trainer uit zijn tijd bij Mainz en weet daardoor wat voor soort voetbal we willen spelen. Het is voor ons een meevaller om een speler met zoveel kwaliteiten en competitie-ervaring gratis aan te trekken."

Feyenoord

Eerder deze zomer leek het er nog even op dat Boëtius terug zou keren bij Feyenoord. Hij trainde er mee om zijn conditie op peil te houden, maar kwam vervolgens ook in enkele oefenwedstrijden in actie. Over een contract zou uiteindelijk daadwerkelijk gesproken zijn, maar trainer Arne Slot zette vorige week dan toch definitief een streep door die optie. Met Orkun Kökcü en nieuwkomers Sebastian Szymanski en Quinten Timber vond hij dat de positie van Boëtius al voldoende bezet was. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen