Wel Conceição, geen Gorter bij Jong Ajax; Heitinga zwijgt over Ihattaren

8 augustus 2022 – Voor het Jong Ajax van John Heitinga is het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie begonnen. De ontwikkelingen van die ploeg zijn uiteraard ook voor de hoofdmacht van de Amsterdamse club interessant. Zo begon aanwinst Francisco Conceição met een basisplaats bij Jong Ajax, terwijl Jay Gorter juist niet op dat niveau terugkeerde.

Wel Conceição, geen Gorter bij Jong Ajax; Heitinga zwijgt over Ihattaren

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Voor de camera van ESPN vertelde Heitinga dat ook hij Conceição, die zijn eerste officiële minuten in Amsterdam dus in de Jong-ploeg mag maken, nog niet goed kent. "Ik heb hem momenten bij Ajax 1 zien spelen en trainen, maar voor mij is dit ook de eerste echte kennismaking. Sowieso is Jong Ajax vandaag voor het eerst compleet en ben ik ook heel benieuwd naar Francisco. Net als jullie allemaal."

Wie ten opzichte van vorig seizoen ontbreekt in de ploeg van Heitinga, is Gorter. Hij lijkt voorlopig weer een reserverol te gaan vervullen bij het eerste, maar zal tegelijkertijd geen minuten meer maken in Jong Ajax. Waarom? "Dat gaat in overleg met de hoofdtrainer van Ajax 1. Maar we hebben nu ook drie keepers uit 2004. Sten Kremers gaat vandaag zijn debuut maken. Daar hebben we alle vertrouwen in."

Ihattaren
Misschien wel de meest interessante vraag, was er één waar Heitinga geen antwoord op wilde geven. Hoewel hij bij Ajax misschien wel het meest met Mohamed Ihattaren samenwerkte, wilde hij niks kwijt over het nieuws dat de speler mogelijk verstrikt is geraakt in de criminele wereld. "Een heel simpel antwoord: je moet bij de directie zijn. Ik ga daar geen uitspraken over doen", was Heitinga duidelijk. Of hij de speler niet ging missen in zijn ploeg? "Als liefhebber uiteraard, maar het is niet in mijn handen nu. Voor dit soort vragen, graag naar de directie."

Lees ook: 'Ihattaren bracht bezoek aan 'behoorlijke crimineel' in gevangenis'

Reacties

Ajax

gerelateerd