Pijpers hoopt op stunt tegen België

15 augustus 2006, 09:37

Voor België begint woensdag alweer de lange weg die moet leiden naar het EK van 2008. Amper zes weken na het einde van het WK spelen de Rode Duivels tegen Kazachstan haar eerste kwalificatiewedstrijd richting het EK. Dat zal voor België niet gemakkelijk worden, hoopt de Kazachstaanse bondscoach Arno Pijpers. "Het zou prachtig zijn als we kunnen stunten."

Pijpers was in het verleden jarenlang actief als bondscoach van Estland, maar is nu neergestreken in Kazachstan. In de voormalig Sovjetrepubliek hoopt de oefenmeester de Nederlandse school te kunnen leren aan zijn spelers. "Ik wil op een moderne, Nederlandse manier spelen met drie spitsen. Dat wordt in Kazachstan als iets bijzonders gezien. We missen echter nog wel internationale ervaring, waardoor wedstrijden zoals tegen België enorm belangrijk zijn voor de ontwikkeling van de ploeg."

"Voor mij is de wedstrijd tegen België een serieuze test", gaat Pijpers verder. "We hebben het afgelopen half jaar met wisselend resultaat een aantal oefenpotjes gespeeld, maar nu moet blijken hoe ver Kazachstan als voetballand is. Niemand eist resultaat van ons, maar het zou prachtig zijn als we kunnen stunten. Maar, om eerlijk te zijn: dat verwacht ik niet. België is Europees gezien weliswaar geen topland meer, maar kwalitatief lopen we nog altijd een paar stappen achter. Normaliter hebben we in Brussel weinig kans."

Bron: Algemeen Dagblad

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen