Heitinga geniet van Ajax-parel: "Je ziet dat het een smaakmaker is"

9 augustus 2022, 09:45

Ajax heeft een publiekslieveling aan de haak geslagen. Dat is de mening van John Heitinga na het debuut van Francisco Conceição bij de beloftenploeg. De aanvaller was goed voor de enige Amsterdamse treffer tijdens het gelijkspel tegen Telstar.

"Je ziet dat het een smaakmaker is. Hij is vaardig, heeft veel technische kwaliteiten, is goed in de één tegen één en kan het verschil maken. Dat wisten we. Het is een jongen met heel veel potentie", aldus de oefenmeester, die het een win-winsituatie noemt dat de aanvaller minuten kan maken bij Jong Ajax. "Je ziet dat hij constant gevaar sticht. Dat wil je, je wil domineren op de helft van de tegenstander en veel kansen creëren. Die zijn er vandaag genoeg geweest."

Ajax betaalde deze zomer vijf miljoen euro voor de aanvaller, die bij FC Porto te boek stond als een groot talent. De Portugese club wilde hem het liefst behouden, maar door een gelimiteerde transfersom konden de Amsterdammers toch toeslaan. Hij wordt gezien als toekomstige opvolger van Antony, maar op dat niveau zit hij nu nog niet. "Verbeterpunten zijn er altijd, maar voor dit soort spelers komen de mensen wel naar het stadion", stelt Heitinga bij ESPN.

Concurrentiestrijd Ajax

De aanvaller krijgt bij de Amsterdammers rustig de tijd om te wennen. In de hoofdmacht is de concurrentie enorm met Steven Bergwijn, Antony en eventueel Steven Berghuis aan de rechterkant. Tijdens het duel om de Johan Cruijff Schaal en de wedstrijd tegen Fortuna Sittard zat de Portugees wel op de bank, maar hij kwam niet binnen de lijnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

BENHURY
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

HETINGA MOET JEUGT SPELERS. EIGEN JEUGT OP LEIDING GAAN GEBRUIKEN

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen