Bijen beëindigt loopbaan door blessure, Van der Hoorn weken afwezig

9 augustus 2022, 13:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De carrière van Peet Bijen is voorbij. De 27-jarige verdediger stond onder contract bij FC Emmen en moet zijn voetbalschoenen noodgedwongen aan de wilgen hangen. Hij heeft al langere tijd last van een enkelblessure, waar hij maar niet van afkomt.

Bijen kwam afgelopen jaar bij FC Emmen terecht toen hij nog geblesseerd was. Na negentien maanden blessureleed maakte hij zijn debuut voor de Drentenaren tegen ADO Den Haag. Hij begon dit seizoen ook 'gewoon' aan de voorbereiding met de promovendus, maar merkte al snel dat het probleem nog niet voorbij was. Hij ging individueel verder trainer met een fysiotherapeut, maar ook dat hielp niet. Daarom heeft hij nu een punt achter zijn carrière gezet, maakt de Eredivisionist bekend.

Mike van der Hoorn

Ook FC Utrecht kwam dinsdagmiddag met blessurenieuws. Mike van der Hoorn staat enkele weken aan de kant. "In het duel met RKC Waalwijk had ik, zoals ze dat zeggen, een momentje; een situatie waarin ik een pijn voelde in mijn knie", zegt Van der Hoorn op de clubsite. "Daarop ben ik direct gewisseld, ik voelde namelijk dat het niet helemaal in de haak was."

Dat gevoel leek te kloppen. Hij moet nu rust nemen voor hij weer inzetbaar is. "Ik baal er stevig van dat ik de komende weken niet kan spelen en stel vanaf nu alles in het werk om zo snel mogelijk weer wedstrijdfit te geraken", aldus de verdediger, die eerder in zijn carrière voor Ajax, Swansea City en Arminia Bielefeld speelde.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen