Afwegingen Frenkie: wordt het Barça, Chelsea of toch United?

9 augustus 2022, 17:00

Hij is deze zomer misschien wel de meestbesproken speler ter wereld: de voetballerij is in de ban van de toekomst van Frenkie de Jong. FC Barcelona wilde hem dolgraag verkopen aan Manchester United, maar daar stond de middenvelder zelf niet voor open. Een overstap naar Chelsea zou wél het overwegen waard zijn. FCUpdate.nl zet de afwegingen voor de Oranje-international op een rijtje.

Transfer naar Chelsea

De Londense topclub voldoet aan een van de belangrijkste eisen van De Jong, die mag vertrekken van het noodlijdende Barça vanwege zijn hoge marktwaarde. Chelsea is verzekerd van deelname aan de Champions League en geldt jaarlijks als een van de voornaamste kandidaten om de cup met de grote oren in de wacht te slepen. Ook zal hem bij Chelsea een strijd om de landstitel te wachten staan. Chelsea is vastberaden om de hegemonie van Manchester City te doorbreken.

Een match made in heaven? Nee, dat is een overstap van De Jong naar Chelsea niet. In Londen lijkt hij vanwege de aanwezigheid van Jorginho en N'Golo Kanté niet verzekerd van een basisplaats. Het contract van de Fransman loopt volgend jaar af, maar daar zal De Jong niet op willen wachten.

Bij Barça blijven

Het is al van jongs af aan zijn droomclub. De Jong heeft het er uitstekend naar zijn zin en leeft er een gelukkig leven met verloofde Mikky. Hoewel hij sterke optredens afwisselde met matige, lijkt coach Xavi gecharmeerd van de Nederlander. Bovendien vertrekt Sergio Busquets volgend jaar bij FC Barcelona. Dan komt op het Catalaanse middenvelder het plekje vrij dat vermoedelijk niemand ter wereld beter kan invullen dan De Jong.

Lees ook: 'Xavi wil De Jong inruilen

Transfer naar Manchester United

Erik ten Hag droomt nog altijd van een hernieuwde samenwerking met de middenvelder. Samen beleefden Ten Hag en De Jong talloze successen met Ajax, waaronder het bereiken van de halve finale van de Champions League. In Manchester lijkt De Jong verzekerd van een basisplaats en zal Ten Hag het complete spel inrichten op de kwaliteiten van zijn landgenoot.

De Jong heeft zelf echter al regelmatig aangegeven niet open te staan voor een transfer naar de topclub. Het grootste struikelblok is dat United niet deelneemt aan de Champions League. In Manchester zou De Jong veroordeeld zijn tot spelen in de Europa League. Bovendien lijkt strijden om de prijzen in het eerste jaar onder Ten Hag een utopie.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen