Schmidt zet topstart voort: Champions League lonkt voor Benfica

9 augustus 2022, 22:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Trainer Roger Schmidt is een stap dichter bij deelname aan de Champions League in zijn debuutseizoen bij Benfica. Daar leek hij vorige week al zo goed als zeker van, nadat zijn ploeg voor eigen publiek met 4-1 won van FC Midtjylland. Ook in Denemarken bleken de Portugezen te sterk; met een 1-3 overwinning bereikte de ploeg probleemloos de laatste voorronde.

Ondanks de ruime zege in de heenwedstrijd nam Schmidt geen enkel risico. Ten opzichte van dat duel ontbrak namelijk alleen de geblesseerde David Neres. Enzo Fernandez, ook al trefzeker in Lissabon, nam halverwege de eerste helft de eerste treffer voor zijn rekening. Voor zover de overwinning daarmee nog niet zeker was, was deze dat beslist wel toen Henrique Araujo vroeg in de tweede helft de 0-2 verzorgde. Het snelle antwoord van Pione Sisto maakte daardoor weinig meer uit, zeker toen Diogo Goncalves kort voor tijd ook nog de 1-3 binnenschoot.

Door de zege is Benfica nog maar twee wedstrijden verwijderd van deelname aan de groepsfase van de Champions League. Daarvoor zal het in de play-offs alleen nog langs het Oostenrijkse Sturm Graz of het Oekraïense Dinamo Kiev moeten. Eerder was ook een vroeg weerzien tussen Schmidt en PSV een optie, maar de loting bepaalde anders. PSV speelt bij een zege op AS Monaco tegen Rangers FC of Union Sint-Gillis.

Topstart Schmidt

Sowieso is Schmidt uiterst succesvol begonnen aan zijn nieuwe avontuur in Portugal. In de voorbereiding werd elke oefenduel gewonnen, en die vorm nam de ploeg ook mee naar de officiële seizoensstart. Naast dat het dus over twee wedstrijden met liefst 7-2 won van FC Midtjylland, begon Benfica ook de nationale competitie goed met een 4-0 zege op Arouca. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen