Van Nistelrooij genoot van PSV: "Wereldacties op andere vlakken"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

10 augustus 2022 – PSV moest dinsdagavond in de return tegen AS Monaco in de voorronde van de Champions League van heel ver komen om de laatste play-off te bereiken. De Fransen hadden het betere van het spel en kwamen in de tweede helft verdiend op voorsprong, maar de thuisploeg toonde veerkracht en knokte zich uiteindelijk alsnog naar een overwinning. Ruud van Nistelrooij was na afloop dan ook lovend over zijn ploeg. 

Van Nistelrooij genoot van PSV: "Wereldacties op andere vlakken"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"In de kleedkamer heb ik gezegd: dit is een uitzonderlijk team'', werd de oefenmeester geciteerd door Voetbal International. PSV leek in de tweede helft ten onder te gaan, maar dankzij een rake kopbal van Érick Gutiérrez vlak voor tijd en een doelpunt van Luuk de Jong in het tweede bedrijf van de verlenging barstte het feest toch nog los in Eindhoven. Van Nistelrooij is uiteraard te spreken over de veerkracht van zijn ploeg. "Dat vond ik vorig seizoen al, waarin ze de bekerfinale na achterstand wonnen. Bij de strijd tegen Ajax om de Johan Cruijff Schaal gebeurde onlangs hetzelfde. Deze ploeg wil overleven.''

Aan de bal was het daarentegen een stuk minder. Waar PSV in de heenwedstrijd tegen AS Monaco een lange tijd de overhand had, kreeg het in de thuiswedstrijd niet tot nauwelijks een voet aan de grond. Dat betekent echter niet dat Van Nistelrooij niet heeft genoten van zijn ploeg. "Ik zie wel wereldacties op andere vlakken. De tackle van Armando Obispo die de 3-1 voorkomt: wereldniveau. Verdedigend waren we ook op het hoogste niveau. Ik heb reddingen van Walter Benitez gezien: wereldklasse'', aldus de voormalig topschutter. 

Dankzij de 3-2 overwinning op AS Monaco is PSV een stap dichterbij het ultieme doel: kwalificatie voor het hoofdtoernooi van de Champions League. Van Nistelrooij realiseert zich echter als geen ander dat zijn ploeg nog een lange weg te gaan heeft. "AS Monaco heeft een elftal van Champions League-niveau. Gigantisch sterk. De realiteit is dat we daar nog niet zijn, maar we hebben het fantastisch ingevuld.'' Glasgow Rangers vormt de volgende horde voor PSV op weg naar de groepsfase van het miljardenbal. De Schotten plaatsten zich ten koste van het Belgische Union voor de laatste play-off.

Lees ook: Matchwinner De Jong legt plan PSV uit: "Zodoende valt 'ie binnen"

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  PSV

  gerelateerd