Kritiek op Gakpo: 'Wens Van Nistelrooij is dichterbij gekomen'

10 augustus 2022, 08:29

PSV plaatste zich dinsdagavond na een meeslepend gevecht ten koste van AS Monaco voor de laatste play-off op weg naar het hoofdtoernooi van de Champions League. Dat was eerder ondanks dan dankzij Cody Gakpo. De aanvaller speelde een zeer ongelukkige wedstrijd. En dat is natuurlijk niet onopgemerkt gebleven. 

De Telegraaf benoemt in een beschouwing over het voetballende gedeelte van PSV tegen AS Monaco twee positieve en twee negatieve uitschieters. Waar de 'Mexicaanse strijder' Erick Gutierrez en 'snelle leerling' Johan Bakayoko indruk hebben gemaakt op de ochtendkrant, is zij over het optreden van Guus Til en Gakpo een stuk minder te spreken. Van Gakpo werd heel veel verwacht, maar de aanvaller kon evenals tijdens het heenduel in Monaco weinig potten breken. 'Uitgerekend een van de PSV'ers waar vooraf het meest van werd verwacht, behoorde tot de PSV-spelers die het minst lieten zien', klinkt het. 

En dat terwijl Gakpo in de aanloop naar het tweede duel met AS Monaco nog onderwerp van gesprek was. De Oranje-international zou in de belangstelling staan van Manchester United, dat zich overigens nog niet heeft gemeld in Eindhoven. Gakpo heeft de werkgever van Erik ten Hag dinsdagavond in ieder geval geen reden gegeven om zo snel mogelijk aan te kloppen in het Philips Stadion. De Telegraaf vraagt zich af of de aanvaller überhaupt nog een transfer gaat maken. 'De Eindhovenaar speelde een zeer ongelukkige wedstrijd, was slordig in de passing en zag veel acties mislukken. En zo lijkt de wens van trainer Ruud van Nistelrooij om de veelzijdige aanvaller nog een jaar in Eindhoven te houden dichterbij te zijn gekomen.'

Gakpo gaf afgelopen zaterdag, na de competitiewedstrijd tegen FC Emmen, aan dat het 'aannemelijker is om te blijven' als PSV zich plaatst voor de Champions League. Maar door zijn teleurstellende optreden tegen AS Monaco lijkt hij een transfer naar de Europese top voorlopig uit zijn hoofd te kunnen zetten. Ook Voetbal International was niet te spreken over de avond van Gakpo. Het optreden van de sterkhouder werd beoordeeld met het rapportcijfer 4,5. Het Algemeen Dagblad zag dat de aanvaller, evenals Ibrahim Sangaré, niet in de wedstrijd zat. Dat kwam PSV uiteindelijk niet duur te staan. De Eindhovenaren gaven in de tweede helft weliswaar een 1-0 voorsprong uit handen, maar knokten zich dankzij doelpunten van Gutierrez en Luuk de Jong alsnog naar de laatste play-off.

Lees ook: Van Nistelrooij genoot van PSV: "Wereldacties op andere vlakken''

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

MarcelJeltema11
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het leek wel of Gakpo al rond was en PSV niet meer speelde. Hij was met zijn koppie heel ergens anders!

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij was ook veruit de slechtste op het veld. Egoist in hart en nieren deze wedstrijd, PSV had 2 of 3-0 voor kunnen staan als die oog had voor een ander.

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Sangaré niet in de wedstrijd? Nou sorry dan heb ik echt een andere wedstrijd gezien. Hij deed misschien niet alles goed, maar was zeker één van de betere aan PSV kant.

Reurtje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik denk dat een club niet op één ongelukkig optreden afgaat, zo’n speler wordt gedurende een langere periode bekeken. Het is echt iets voor Telegraaf en zeker AD om negatief te schrijven, na een wedstrijd.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen