Van Nistelrooij wacht een bijzonder tweeluik in laatste play-off

10 augustus 2022 – Lang leek niet PSV, maar AS Monaco zich op te mogen maken voor een tweeluik met Rangers FC in de laatste play-off op weg naar het hoofdtoernooi van de Champions League. Maar dankzij een knappe comeback blijft de Eindhovense droom voorlopig in leven. Rangers FC vormt voor PSV de laatste horde op weg naar de groepsfase van het miljardenbal. En dat betekent voor Ruud van Nistelrooij een weerzien met Giovanni van Bronckhorst. 

Van Nistelrooij wacht een bijzonder tweeluik in laatste play-off

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

PSV opende dinsdagavond weliswaar al vroeg de score tegen AS Monaco, maar dreigde in de tweede helft toch het onderspit te moeten delven. De Fransen knokten zich terug en bogen de 1-0 achterstand om in een 1-2 voorsprong. Maar PSV gaf zich niet zomaar verloren. De Eindhovenaren toonden, niet voor het eerst dit seizoen, veerkracht en vochten zich naar een 3-2 overwinning. Ook Rangers FC moest een comeback bewerkstelligen. De Schotten gingen in de eerste ontmoeting met Union Sint-Gillis met 2-0 onderuit, maar houden dankzij een 3-0 zege in eigen huis uitzicht op het hoofdtoernooi van de Champions League. 

Voor Van Nistelrooij wacht een bijzonder tweeluik met Rangers FC. Van Bronckhorst, die sinds vorig seizoen aan het roer staat bij de Schotse topclub, is namelijk een goede vriend van de oefenmeester van PSV. Van Nistelrooij en Van Bronckhorst deelden jarenlang de kleedkamer bij het Nederlands elftal. "Ik heb Gio als persoon ook heel erg hoog zitten'', werd Van Nistelrooij na afloop van het thuisduel met AS Monaco geciteerd door Voetbal International. "Hij heeft een geweldig karakter. Het is een goed mens, een goed persoon. Hij is altijd een fantastische collega geweest.'' Ook over de trainer Van Bronchorst is Van Nistelrooij lovend. "Als ik zie hoe hij het bij Feyenoord heeft gedaan en nu bij Rangers, dan kan ik voor hem als trainer ook alleen maar bewondering hebben.''

Lees ook: Gio flikt het: Rangers na geweldige comeback tegenover PSV

Gewaarschuwd
Maar tijdens het tweeluik in de laatste play-off zullen beide trainers even geen vrienden zijn. De belangen zijn groot. Waar PSV in 2018 voor het laatst actief was in de Champions League, dateert de laatste deelname van Rangers FC aan het miljardenbal van nóg langer geleden (2010). De Schotten zullen er alles aan gelegen zijn om daar de komende weken verandering in te brengen. PSV is in ieder geval gewaarschuwd. "Rangers zit in de lift. Zeker nadat de Nederlandse staf is gekomen. Onder Gio hebben ze geweldige stappen gemaakt'', is Van Nistelrooij lovend over de laatste tegenstander op weg naar de groepsfase. Rangers FC reikte in het afgelopen seizoen nog tot de finale van de Europa League. Daarin bleek Eintracht Frankfurt na strafschoppen echter te sterk. 

Reacties

PSV

gerelateerd