Doen FC Twente en AZ goede zaken voor het Nederlandse voetbal?

11 augustus 2022, 07:00   Bijgewerkt: 10 augustus 2022, 23:01

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 11 augustus. 

Wedstrijden

FC Twente-FK Cukaricki (19.00 uur)

Dé Eredivisie-verrassing van het afgelopen seizoen beleefde een uitstekende rentree in Europa. FC Twente nam al in de eerste helft afstand van FK Cukaricki, waardoor het al met één been in de volgende voorronde van de UEFA Conference League staat. Maar de Tukkers zullen op hun hoede zijn. In Europa gebeuren er namelijk wel vaker gekke dingen. Afgelopen zondag knokte FC Twente zich, zonder goed te spelen, naar een 0-1 overwinning op NEC. In Servië bewees de ploeg van Ron Jans al waartoe ze in staat is als het loopt. Dat belooft wat voor de return in de Grolsch Veste. 

AZ-Dundee United (21.00 uur)

Waar FC Twente vorige week dus een eenvoudige avond beleefde, werd de heenwedstrijd van AZ tegen Dundee United in de derde voorronde van de UEFA Conference League er eentje om heel snel te vergeten. De ploeg van Pascal Jansen kwam op bezoek in Schotland bijzonder slecht voor de dag en ging door een treffer van Glenn Middleton met 1-0 onderuit. AZ revancheerde zich door een paar dagen later met 2-0 te winnen van Go Ahead Eagles. Daarmee beleefden de Alkmaarders in ieder geval een goede generale voor de tweede ontmoeting met Dundee United. Wordt de nederlaag in eigen huis rechtgezet?

Voetbal op tv

19.00 uur: FC Twente-FK Cukaricki, RTL7 - live verslag van dit duel in de voorronde van de UEFA Conference League

21.00 uur: AZ-Dundee United, RTL7 - live verslag van dit duel in de voorronde van de UEFA Conference League

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen