Doelpunten op komst voor Willem II; Cambuur en PEC doen zaken

10 augustus 2022 – Willem II is voornemens om zo snel mogelijk terug te keren op het hoogste niveau, maar kwam op de eerste speeldag van de Keuken Kampioen Divisie tegen Jong PSV niet verder dan een teleurstellend 1-1 gelijkspel. Een paar dagen later is er beter nieuws voor de Tilburgers: Michael de Leeuw staat op het punt om terug te keren op het oude nest. 

Doelpunten op komst voor Willem II; Cambuur en PEC doen zaken

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat meldt onder meer Voetbal International althans. Volgens het tijdschrift wordt De Leeuw woensdag medisch gekeurd door Willem II. De Tilburgers, die vorig seizoen degradeerden uit de Eredivisie, bereikten in een eerder stadium al een akkoord met FC Groningen over een transfer van de aanvaller. De Leeuw had in eerste instantie zijn twijfels over een rentree in Tilburg, maar daar is door de ontwikkelingen van afgelopen weekend verandering in gekomen. Hij ontbrak immers in de selectie van FC Groningen voor het thuisduel met FC Volendam. 

Willem II betaalt naar verluidt een kleine transfersom voor de komst van De Leeuw, die in het hoge noorden nog een contract voor één jaar had. De aanvaller genoot zijn opleiding bij Willem II, waarna hij in Nederland ook nog actief was voor SC Veendam, De Graafschap en FC Emmen. Hij droeg tussen 1 juli 2016 en 1 januari het shirt van het Amerikaanse Chicago. In het afgelopen seizoen kwam De Leeuw 33 keer in actie voor FC Groningen in alle competities. Hij was vijf keer trefzeker. 

Van Wermeskerken
Nóg meer transfernieuws uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. SC Cambuur heeft zich namelijk versterkt met Sai van Wermeskerken. De Japanse vleugelverdediger komt over van PEC Zwolle en heeft in Leeuwarden zijn handtekening gezet onder een contract tot de zomer van 2023. Drie jaar geleden maakte Van Wermeskerken nog transfervrij de overstap van SC Cambuur naar PEC Zwolle. Voor de Zwollenaren kwam hij uiteindelijk 51 keer in actie. Door een knieblessure stond hij vorig seizoen slechts acht keer binnen de lijnen. Van Wermeskerken kon dus niet voorkomen dat PEC Zwolle degradeerde naar het tweede niveau.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd