Ekkelenkamp baart opzien in interview: "Op het veld met grinta''

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

10 augustus 2022 – Marc Overmars en Mark van Bommel haalden Vincent Janssen al naar Antwerp FC, maar daar bleef het niet bij wat landgenoten betreft. Ook Jurgen Ekkelenkamp koos voor de ambitieuze Belgische topclub. De oud-speler van Ajax en Hertha BSC gaf dinsdag zijn eerste interview als speler van Antwerp FC. Daarin baarde hij het nodige opzien.  

Ekkelenkamp baart opzien in interview: "Op het veld met grinta''

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

In Nederland herinnert men Ekkelenkamp vooral door zijn overtreding op Cristiano Ronaldo in de heenwedstrijd tegen Juventus in de kwartfinale van de Champions League in 2019. De middenvelder trok de Portugese superster naar de grond en hielp daarmee een gevaarlijke Italiaanse counter om zeep. Tot een definitieve doorbraak in de Amsterdamse hoofdmacht kwam het echter niet en dat lag misschien toch een beetje aan zijn uitstraling. 'Altijd brutaal en arrogant', wat regelmatig klinkt in de Johan Cruijff ArenA, geldt nou niet echt voor Ekkelenkamp. 

Maar als we zijn interview met het clubkanaal van Antwerp FC moeten geloven, heeft hij dat toch écht wel in zich. "Ik ben een speler die echt met het team speelt, dus goed in de combinatie. En ook met scorend vermogen'', reageert Ekkelenkamp op de vraag wat voor speler hij is. Maar de middenvelder heeft naar eigen zeggen ook 'grinta' in zich. "Ja, ook wel. Maar dat is meer op het veld. Buiten het veld ben ik een rustige jongen, maar op het veld wel met grinta.''

Hoofdreden
Ekkelenkamp verruilde Ajax vorig jaar voor Hertha BSC. Hij beleefde een geweldige start in Berlijn, maar kwam er uiteindelijk niet tot nauwelijks aan te pas. Ekkelenkamp leek in eerste instantie op weg naar Club Brugge, maar koos op het laatste moment toch voor Antwerp FC. Overmars en Van Bommel hebben een belangrijke rol gespeeld bij de totstandkoming van zijn clubkeuze. "Ik heb veel gesprekken gevoerd en voelde heel veel vertrouwen. Dat is de hoofdreden waarom ik hier ben gekomen. Overmars en Van Bommel hebben me veel gecontacteerd, dus zij hebben me zeker overtuigd om voor Antwerp te kiezen.''

Lees ook: Janssen op de bank bij Antwerp FC: "Ze houden elkaar scherp''

  • USA - Nederland, actie Adv

    Scoort Nederland tegen Argentinië? Win €50 bij een inzet van €1 via Jacks.nl.

    Jacks pakt vrijdag wederom uit met een WK-actie. Ditmaal hoeft Nederland niet eens te winnen maar is één euro op 'Nederland scoort' voldoende om vrijdag misschien vijftig euro rijker te zijn.

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd