Nederland
0 – 0
Argentinië

Dallinga licht keuze voor Toulouse toe: "Toen raakte ik overtuigd''

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

10 augustus 2022 – Thijs Dallinga was in het afgelopen seizoen de grote uitblinker bij Excelsior. De topschutter schoot de Rotterdammers bijna eigenhandig naar de Eredivisie. Waar Excelsior afgelopen weekend haar rentree op het hoogste niveau vierde, debuteerde Dallinga namens het Franse Toulouse. Hij was meteen trefzeker. Waarom koos hij eigenlijk voor een avontuur in de Ligue 1? 

Dallinga licht keuze voor Toulouse toe: "Toen raakte ik overtuigd''

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Ze gaven me snel een gevoel dat ik bij Excelsior ook al had'', vertelt de spits in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Het voelde meteen goed en ze spraken veel vertrouwen in me uit. Dat vind ik belangrijk.'' Toulouse was natuurlijk niet de enige club die de komst van Dallinga wel zag zitten. De spits scoorde er in het afgelopen seizoen lustig op los en dat bleef niet onopgemerkt. Diverse clubs uit binnen- en buitenland hengelden dan ook naar zijn diensten. 

Maar zijn keuze viel dus uiteindelijk op Toulouse, dat zich als kampioen van de Ligue 2 verzekerde van promotie naar het hoogste Franse niveau. "Toen ze promoveerden, raakte ik overtuigd. Dat was wel een must voor mij'', geeft de aanvaller toe. "Uiteindelijk wilde ik het allemaal zo snel mogelijk afronden, zodat ik vroeg in de voorbereiding kon aansluiten. Ik had nog wel kunnen wachten en clubs misschien tegen elkaar uit kunnen spelen, maar dat wilde ik niet. Dit is voor mij de beste stap.'' 

Dallinga heeft niet veel tijd nodig gehad om indruk te maken in Frankrijk. Hij maakte afgelopen zaterdag zijn (basis)debuut voor Toulouse en na twintig minuten was het al raak. "Als spits kan het qua debuut denk ik niet veel beter. Zo snel mogelijk je eerste goal maken, dat is wat je wil. Ik ben blij dat ik meteen van waarde ben geweest.'' Voldoende voor de eerste driepunter van het seizoen bleek het doelpunt van Dallinga niet. Aaron Ramsey maakte een klein kwartier voor tijd gelijk namens Nice. 

Landgenoten
Dallinga is niet de enige Nederlander in dienst van Toulouse. De goaltjesdief deelt de kleedkamer met landgenoten Branco van den Boomen, Zakaria Aboukhlal (die overigens wel voor Marokko uitkomt) en Stijn Spierings. Van den Boomen was in het afgelopen seizoen één van de uitblinkers bij Toulouse en verzorgde tegen Nice de assist voor de treffer van Dallinga. De oud-speler van onder meer FC Eindhoven, SC Heerenveen en De Graafschap maakte sowieso een goede indruk, want hij werd door L'Équipe opgenomen in het elftal van de week.

  • USA - Nederland, actie Adv

    Scoort Nederland tegen Argentinië? Win €50 bij een inzet van €1 via Jacks.nl.

    Jacks pakt vrijdag wederom uit met een WK-actie. Ditmaal hoeft Nederland niet eens te winnen maar is één euro op 'Nederland scoort' voldoende om vrijdag misschien vijftig euro rijker te zijn.

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd