Naam Donyell Malen valt bij PSV in zoektocht naar aanvaller

11 augustus 2022 – PSV is deze zomer nog niet klaar op de transfermarkt. De Eindhovenaren hopen volgens het Eindhovens Dagblad en Voetbal International de komende weken een vervanger aan te trekken voor de geblesseerde Noni Madueke. Daarbij denkt PSV aan een aantal Nederlandse opties. De meest opvallende naam die intern is gevallen, is die van Donyell Malen.

Naam Donyell Malen valt bij PSV in zoektocht naar aanvaller

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

PSV leek deze transferperiode zo goed als uitgewinkeld, maar het wegvallen van Madueke heeft de zaak veranderd. De Engelse aanvaller liep eind juli tijdens een training een zware enkelblessure op en kan enkele maanden niet in actie komen. Het Eindhovens Dagblad schrijft dat binnen de leiding van PSV een sterke wens leeft om door de lange afwezigheid van Madueke een extra aanvaller aan te trekken die 'basiswaardig' moet zijn.

Dat er in het Philips Stadion wordt gedacht aan Malen, mag opmerkelijk worden genoemd. De Oranje-international werd vorig jaar immers voor 30 miljoen euro verkocht aan Borussia Dortmund en is op dit moment basisspeler bij de Duitse grootmacht. Een terugkeer van Malen lijkt zodoende 'nauwelijks haalbaar' en 'erg onaannemelijk'.

PSV houdt ook de situatie van Joshua Zirkzee bij Bayern München in de gaten. Zijn komst lijkt realistischer. De Nederlandse aanvaller lijkt niet voor te komen in de plannen van trainer Julian Nagelsmann en is deze zomer al meerdere malen in verband gebracht met een transfer. Voor Zirkzee is er interesse uit onder meer de Bundesliga en Premier League. Wat een transfer van Zirkzee naar PSV bemoeilijkt, is het prijskaartje dat om de nek van de aanvaller hangt. Bayern zou zo'n 20 miljoen euro verlangen voor de jeugdinternational.

Gakpo
Het is niet ondenkbaar dat PSV de komende weken nóg een basiswaardige aanvaller moet aantrekken. Het is immers nog onzeker of Cody Gakpo blijft. Topclubs uit Engeland houden de verrichtingen van Gakpo in de gaten, maar hebben nog niet doorgepakt. Afgezien van een bieding van Nottingham Forest en 'latente interesse' van Leeds United was er tot gisteren nog geen sprake van concrete interesse.

Reacties

PSV

gerelateerd