'Feyenoord informeert in zoektocht naar linksback bij Cambuur'

11 augustus 2022, 08:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord gaat in de zoektocht naar een extra linksback mogelijk aankloppen bij SC Cambuur. De Rotterdammers hebben volgens 1908.nl recentelijk geïnformeerd naar Alex Bangura. Van concrete interesse is op dit moment echter nog geen sprake.

Feyenoord haalde deze week Marcos López binnen als vervanger van de naar Manchester United vertrokken Tyrell Malacia. Voor de positie van linksback staat er nog een tweede vacature open in Rotterdam, al is het geen uitgemaakte zaak dat Feyenoord deze transferzomer daadwerkelijk een concurrent voor López gaat aantrekken.

Mocht dat wel het geval zijn, dan gaat Feyenoord mogelijk een poging wagen om Bangura los te weken bij Cambuur. Arne Slot is gecharmeerd van de linkervleugelverdediger, die in Leeuwarden beschikt over een contract dat volgend jaar afloopt. Cambuur heeft een eenzijdige optie om de samenwerking met een extra jaar te verlengen.

Bangura was afgelopen seizoen een van de revelaties van de Eredivisie. Hij won in de voorbereiding de concurrentiestrijd van David Sambissa en vormde aan de linkerflank een gevaarlijk duo met buitenspeler Issa Kallon. De atletisch gebouwde Bangura viel vooral op door zijn loopvermogen en aanvallende impulsen. In 27 competitiewedstrijden kwam hij tot drie doelpunten.

Miljoenen

Voor de komst van Bangura zal Feyenoord flink moeten betalen. 1908.nl stelt dat de linksback, die ook wordt gevolgd door Engelse clubs, op dit moment 'enkele miljoenen' moet kosten. Bangura was tussen 2016 en 2018 actief in de jeugdopleiding van Feyenoord alvorens hij de overstap naar Cambuur maakte.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen