Grijpt degradatiekandidaat Excelsior de koppositie in de Eredivisie?

12 augustus 2022, 07:00   Bijgewerkt: 11 augustus 2022, 18:49

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 12 augustus.

Nieuws

Ballon d'Or genomineerden

De ontgoocheling was groot bij Robert Lewandowski toen niet hij, maar Lionel Messi er vorig jaar met de Ballon d'Or vandoor ging. Lewandowski had een subliem seizoen bij Bayern München achter de rug, maar de ultieme bekroning bleef uit. Bijna een jaar later lijkt het uitgesloten dat Messi zich opnieuw de beste speler ter wereld mag noemen. Ook Cristiano Ronaldo geldt niet als topfavoriet. Karim Benzema, Kevin de Bruyne, Mohamed Salah... Zomaar wat spelers die een goede kans maken om er met de prestigieuze prijs vandoor te gaan. Wie zich uiteindelijk de winnaar mag noemen, daar zullen we nog even op moeten wachten. Maar vandaag worden wel de genomineerden bekendgemaakt. Met Nederlanders? 

Wedstrijden

Excelsior - Vitesse (20.00 uur)

Het nieuwe Eredivisie-avontuur had niet beter kunnen beginnen voor Excelsior. De promovendus won vorige week op bezoek bij SC Cambuur (0-2), schreef daardoor drie punten bij en deelde tegelijkertijd een concurrent een tik uit. De overwinning was wel wat vertekend: Cambuur kreeg enorm veel kansen, maar wist er geen enkele te benutten. Wil Excelsior ook de tweede wedstrijd winnen, dan moet het verdedigend beter gaan dan in Leeuwarden.

FC Eindhoven - Willem II (20.00 uur)

De intenties van Willem II zijn duidelijk: binnen een jaar terugkeren naar de Eredivisie. Daar heeft de club uit Tilburg ook op gehandeld op de transfermarkt. Met onder meer Lucas Woudenberg, Erik Schouten, Nick Doodeman, Kostas Lamprou en Jesse Bosch werden meerdere spelers uit de Eredivisie weggeplukt. Daar kwam Michael de Leeuw deze week nog eens bij. Willem II lijkt de te kloppen club in de Keuken Kampioen Divisie. Maakt de ploeg van trainer Kevin Hofland de hoge verwachtingen ook waar?

SC Freiburg - Borussia Dortmund (20.30 uur)

Twee Oranje-internationals komen elkaar vanavond tegen in het Europa-Park Stadion. Waar Mark Flekken gaat proberen de ballen tegen te houden, hoopt Donyell Malen zijn eerste doelpunt van het seizoen te maken. Zowel Freiburg als Borussia Dortmund startte de competitie vorige week met een zege. Wie van de twee is na vanavond nog steeds foutloos?

Voetbal op tv

18.30 uur: FC Kaiserslautern - SC Paderborn, Viaplay - live verslag van het duel in de 2. Bundsliga

18.30 uur: FC Nürnberg - FC Heidenheim, Viaplay - live verslag van het duel in de 2. Bundsliga

20.00 uur: Excelsior - Vitesse, ESPN 2 - live verslag van het duel in de Eredivisie

20.30 uur: SC Freiburg - Borussia Dortmund, Viaplay - live verslag van het duel in de Bundesliga

21.00 uur: Osasuna - Sevilla, Ziggo Sport - live verslag van het duel in LaLiga

21.00 uur: FC Nantes - Lille OSC, Ziggo Sport - live verslag van het duel in de Ligue 1

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen