Van Bommel verdedigt Janssen: "Denk daar maar eens over na"

11 augustus 2022, 14:07

Vincent Janssen kent vooralsnog een stroeve start bij Antwerp. Zijn concurrent voor de spitspositie, Michael Frey, krijgt in de Belgische competitie de voorkeur van Mark van Bommel. De trainer wil echter niet spreken van een eerste en tweede keuze.

Frey verscheen tot nu toe in alle competitiewedstrijden van Antwerp aan de aftrap, terwijl Janssen in de Europese wedstrijden de kans kreeg als basisspeler. Waar Frey er dit seizoen al drie in heeft liggen, wacht Janssen nog op zijn eerste officiële doelpunt in Belgische dienst.

"Ze houden elkaar scherp", stelt Van Bommel in gesprek met Het Laatste Nieuws. "Het niveau van het elftal blijft hetzelfde, ongeacht wie er diep staat. En natuurlijk wil iedereen spelen, zeker als spits. Je wil doelpunten maken, en daarvoor heb je minuten nodig. Maar de manier waarop het nu gaat, is redelijk uitzonderlijk. Ik heb twee evenwaardige spitsen, en dat zie je niet veel bij andere clubs. Het komt haast nergens voor dat ze beiden titularis (basisspeler, red.) kunnen zijn. Wij praten niet eens over een nummer één of twee."

Hoewel Janssen nog niet heeft gescoord, kijkt Van Bommel vooral naar het teambelang. "Voor spitsen is het belangrijk om te scoren, maar als je Michael en Vincent analyseert, zie je dat het teamspitsen zijn. Ze gaan natuurlijk niet blij zijn als ze niet scoren, maar als ze geen doelpunt maken en we winnen wel, zijn ze evenzeer tevreden", stelt hij. "Ik ken ook spitsen die blij waren wanneer we met 6-4 verloren, wanneer ze zelf vier keer hadden gescoord. Je hebt spitsen, en je hebt spitsen. Denk daar maar eens over na", sluit hij af met een knipoog.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen