Baumgartl probeert lotgenoot Haller zo goed mogelijk te helpen

11 augustus 2022, 13:36   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Timo Baumgartl heeft Sébastien Haller de helpende hand toegereikt. Als geen ander weet de huurling van PSV wat de spits van Borussia Dortmund op dit moment doormaakt. Bij Haller werd vorige maand een tumor in een van zijn teelballen geconstateerd. Die bleek kwaadaardig te zijn.

Baumgartl overkwam enkele maanden geleden hetzelfde. Bij een routinecontrole werd een tumor ontdekt bij de verdediger, die door PSV wordt uitgeleend aan Union Berlin. De tumor werd verwijderd, waarna een revalidatie met onder meer chemotherapie volgde. Sinds kort staat Baumgartl weer op het trainingsveld. Binnenkort hoopt hij de groepstraining te hervatten.

Haller is nog niet zover. Hij heeft nog een lange weg te gaan voordat hij weer aan voetballen kan denken. In de tussentijd probeert Baumgartl hem zo goed mogelijk te helpen. "Ik spreek hem geregeld. Ik probeer hem tips te geven over hoe ik ermee omging. Ik kijk uit naar het moment dat hij terugkeert. Hopelijk spelen we in de tweede seizoenshelft tegen elkaar. Dat zal denk ik heel emotioneel worden", aldus Baumgartl in gesprek met Duitse media.

Baumgartl vindt het belangrijk om open te zijn over wat hem is overkomen. "Als voetballer heb ik een voorbeeldfunctie. Het is belangrijk om te laten zien dat deze ziekte vooral jonge mannen treft. Ik denk niet dat veel jongeren zich hiervan bewust zijn. Zo heb ik dat in elk geval van mijn vrienden begrepen. Dat is de reden dat ik probeer een rolmodel te zijn. Als door mij een tumor in een vroeg stadium opgespoord kan worden, ben ik daar trots op."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen