AZ-debutant Bazoer licht keuze voor langer verblijf in Nederland toe

11 augustus 2022, 23:40

AZ heeft een heerlijke avond achter de rug. Een week na de 1-0 nederlaag werd er op eigen veld met hele dikke cijfers afgerekend met Dundee United: 7-0. Voor Riechedly Bazoer was de avond extra bijzonder. Hij maakte zijn eerste minuten in het shirt van AZ.

Bazoer vertrok na afloop van het vorige seizoen transfervrij bij Vitesse. Iedereen, inclusief Bazoer, hield rekening met een stap naar het buitenland. Na een mislukt avontuur bij VFL Wolfsburg en FC Porto zou de middenvelder, die ook achterin uit de voeten kan, voor een nieuwe kans in het buitenland gaan. Maar de keuze viel uiteindelijk toch op AZ. "Het was in eerste instantie de bedoeling om naar het buitenland te gaan, maar ik had altijd al aangegeven dat een langer verblijf in Nederland ook een optie was", vertelde Bazoer na afloop voor de camera van RTL7.

Belangstelling uit het buitenland was er wel degelijk. Bazoer werd lange tijd in verband gebracht met een transfer naar Olympique Marseille, maar de Fransen zagen na de komst van de nieuwe hoofdtrainer af van een deal met de Nederlander. Naar eigen zeggen is Bazoer deze zomer ook om de tafel gegaan met clubs uit Italië, Turkije en Griekenland, maar nergens was het gevoel zo goed als bij AZ. "Ik heb een heel goed gesprek gehad met de trainer (Pascal Jansen, red.), maar ook met Max Huiberts. Ik ben een gevoelsmens, ik doe iets op gevoel. En het gevoel was na die gesprekken heel erg goed."

Play-offs

AZ opende het nieuwe Eredivisieseizoen afgelopen zondag met een thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles (2-0 winst). Bazoer was toen nog niet van de partij. Donderdagavond maakte hij dus zijn eerste opwachting namens de Alkmaarders. Het werd, mede dankzij de uitslag, meteen een avond om niet snel te vergeten. "De trainer heeft net in de kleedkamer aangegeven dat het een fantastische overwinning is en dat we ervan moeten genieten, maar dat we er nog niet zijn", aldus Bazoer. AZ wil natuurlijk de groepsfase van de Conference League halen. In de play-offs neemt AZ het op tegen Gil Vicente. Zien we Bazoer dan aan de aftrap? "We hebben heel veel kwaliteit in de ploeg en ik moet ook gewoon vechten voor mijn kans. Dat doe ik en dan is het aan de trainer welke keuze hij maakt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen