Coëfficiëntenranglijst: AZ kan achtervolger tweede tik uitdelen

12 augustus 2022, 07:49

FC Twente en AZ hebben donderdagavond de play-offs voor de Conference League bereikt met een ruime overwinning. Dat is niet alleen goed nieuws voor die clubs, maar voor het hele Nederlandse voetbal. In de laatste voorronde kunnen de Alkmaarders een extra klap uitdelen aan achtervolger Portugal.

Een overwinning in de voorrondes van de Europese toernooien levert 0,2 punt op. PSV won van Monaco na verlenging, Twente versloeg FC Cucaricki en AZ haalde uit tegen Dundee United. Daardoor heeft Nederland deze week 0,6 punt verzameld. Portugal zag Benfica, Vitória Guimarães en Gil Vicente winnen. Guimarães werd ondanks de zege wel uitgeschakeld, wat in het voordeel is van Nederland. Portugal heeft nu een club minder om punten te pakken.

In de komende voorronde neemt AZ het op tegen Gil Vicente. Als de ploeg van Pascal Jansen dat tweeluik weet te winnen, is er weer een Portugese club die geen punten meer kan pakken. AZ kan dus een tik uitdelen voor Nederland. Overigens kan het natuurlijk ook dat de Alkmaarders uitgeschakeld worden en de Portugezen juist doorgaan. Daarnaast is FC Twente ook allesbehalve zeker van de Conference League-groepsfase. De Tukkers moeten het opnemen tegen Fiorentina.

Extra Champions League-ticket

Nederland wil dit seizoen niet alleen Portugal voorblijven, maar ook Frankrijk inhalen. Mochten de Eredivisieclubs een goed jaar hebben en voorbij de Fransen gaan, dan levert dat een extra ticket op voor de groepsfase van de Champions League. In dat scenario plaatst de nummer twee van de ranglijst zich vanaf seizoen 2024/2025 ook meteen voor het miljoenenbal.

Coëfficiëntenranglijst

1. Engeland 88,855

2. Spanje 78,712

3. Duitsland 67,856

4. Italië  61,854

5. Frankrijk 49,997

6. Nederland 48,500

7. Portugal 46,049

8. Schotland 34,100

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Aatjuhh
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als we Frankrijk voorbij gaan krijgen we geen extra ticket voor de groepsfase van de CL. Die hebben we nu al in handen op plek 6, die we voor komend seizoen hebben overgenomen van Portugal (die hebben dit seizoen Porto en Sporting in de groepsfase en Benfica speelt kwalificatie). Het verschil tussen plek 5 en 6 zit hem vooral in de EL, dan hebben we 1 extra team rechtstreeks in de groepsfase van de EL. Dus dat is ook lekker, meteen al 5 teams direct naar de groepsfase (1 team speelt voorronde CL, maar is dan verzekerd van groepsfase EL. Zoals Monaco dat nu heeft en mogelijk Benfica als ze verliezen). Moet alleen het 6e team zich nog zien te plaatsen voor de groepsfase van de Conference League.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen