Schreuder moet puzzelen: "Tadic in de spits vind ik bittere armoede"

12 augustus 2022 – Alfred Schreuder moet een moeilijke puzzel leggen bij Ajax. Steven Bergwijn, Dusan Tadic en Brian Brobbey kunnen allemaal in de spits spelen, maar ze kunnen niet allemaal opgesteld worden op die positie. Volgens Pierre van Hooijdonk is de keuze niet moeilijk: hij zou voor de jonge aanvaller gaan, die deze zomer voor miljoenen werd teruggekocht van RB Leipzig.

Schreuder moet puzzelen: "Tadic in de spits vind ik bittere armoede"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Mijn voorkeur gaat uit naar een echte spits, iemand die zijn hele leven nog nooit op een andere positie heeft gestaan en dus zou ik kiezen voor Brian Brobbey", steekt de voormalig international van wal in De Telegraaf. "Ik snap dat als je in de Champions League gaat spelen tegen een heel sterke tegenstander, je dan wel eens Dusan Tadic in de spits zet. Omdat je daarmee de tegenstander kunt verrassen en het middenveld kunt versterken. Maar in het merendeel van de wedstrijden zie ik Brobbey als beste optie."

Volgens de oud-voetballer kun je niet van alle buitenspelers een succesvolle spits maken. "Zoals Brobbey tegen Fortuna die bal van Tadic intikte, is zoals een echte spits dat doet. Ik denk zelf niet dat Tadic dat op die manier gedaan zou hebben als de rollen omgekeerd waren", stelt Van Hooijdonk. "Brobbey koos instinctief als echte spits de juiste positie, terwijl andere typen spelers toch de neiging hebben om veel in de bal te komen. En die zijn op zo'n moment dan niet op de goede plek."

Kees Kist
Kees Kist twijfelt over Tadic én Brobbey. "Géén Tadic in de spits hoor! Dat vind ik bittere armoede. Tadic moet gewoon op links spelen. Dáár is hij op zijn best, daar doet hij met zijn passeeracties gewoon wat hij moet doen en is hij heel groot", aldus de voormalig goalgetter. "Ik zie het liefst een échte spits in de punt van de aanval en Brobbey is een echte spits. Alleen: hij is er nog niet, hij is nog jong. Maar in deze situatie bij Ajax zou ik hem toch het vertrouwen geven. Want afmaken kan hij."

Reacties

Ajax

gerelateerd