'Laporta verbreekt vakantie: zorgen bij FC Barcelona over nieuwkomers'

12 augustus 2022, 22:01

Barcelona-voorzitter Joan Laporta heeft zijn vakantieadres verlaten. Hij heeft vandaag een spoedoverleg in Camp Nou, omdat de club er nog niet in geslaagd is om de nieuwkomers in te schrijven. De club moet eerst de financiële huishouding op orde hebben. Daarvoor wordt gedacht aan een vierde financiële injectie.

El Mundo Deportivo weet dat binnen de bestuurskamers van Barcelona getwijfeld wordt of de deal nog rond komt voor het eerste competitieduel. Dat heeft alles te maken met de juridische en administratieve problemen die erbij komen kijken. De Catalaanse grootmacht speelt zaterdagavond tegen Rayo Vallecano. Omdat er haast bij geboden is, wordt er inmiddels gekeken naar andere mogelijkheden om de nieuwkomers in te schrijven.

Lees ook: Bizar: slechts zeventien spelers staan ingeschreven bij FC Barcelona

Dinsdag kwam het nieuws naar buiten dat de club op het punt stond om opnieuw 24,5 procent van productiebedrijf Barça Studios te verkopen. Die injectie zou de club honderd miljoen euro moeten opleveren, maar het is nu de vraag of dat snel gaat gebeuren. Anders kan Xavi bij de eerste wedstrijd geen gebruik maken van Robert Lewandowski, Jules Koundé, Raphinha, Andreas Christensen en Franck Kessié.

Volgens Mundo Deportivo zou de clubleiding 'speciale toestemming' willen aanvragen bij La Liga, zodat de aanwinsten toch kunnen spelen. De club moet dan bij de competitiebaas de status van de onderhandelingen laten weten. Lukt dat niet, dan moeten andere spelers uit de selectie snel akkoord gaan met een salarisverlaging. Anders moet Xavi puzzelen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Frerinho
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hopen dat het dit weekend nog niet lukt! Verdiende loon voor zo'n voorzitter.

Chiel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die laatste zin is wel mooi. "Anders moet Xavi puzzelen". Met 17 gegadigden valt die puzzel best mee. Een puzzel van 4 stukjes is makkelijker dan 1 van 1000

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je maakt een onzin bedrijf en daar laat je mensen 500 miljoen voor betalen.. dat noem je Barca Studio’s. Het heeft meer opgeleverd dan dat het waard is!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen