Wormuth: "Daarom hebben we denk ik een kleine kans tegen Ajax"

12 augustus 2022 – Voor FC Groningen staat zondag de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen Ajax op het programma. Frank Wormuth is blij dat hij de Amsterdammers in deze fase van het seizoen al tegenkomt. "Ik kijk positief naar deze wedstrijd, want we kunnen alleen maar winnen", stelt de trainer van de Groningers tegenover RTV Noord.

Wormuth: "Daarom hebben we denk ik een kleine kans tegen Ajax"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Groningen heeft de laatste jaren geen goede resultaten geboekt in Amsterdam. De laatste uitzege tegen Ajax dateert alweer van vijftien jaar geleden. "Ik speel liever in het begin van het seizoen tegen Ajax", zegt Wormuth. "Ajax heeft een fantastische ploeg, maar heeft in de beginfase van de Eredivisie ook zijn uitdagingen. Als iemand vraagt wanneer je tegen Ajax wil spelen, dan zeg ik altijd: de eerste wedstrijd alsjeblieft. Waarom? Ze moeten zich ook vinden. Dan hebben we ook tegen Fortuna Sittard gezien. Dat heeft ook even geduurd, maar het is een fantastische ploeg."

Hoewel de Duitse trainer onder indruk is van de ploeg van collega Alfred Schreuder, denkt hij dat er zo vroeg in het seizoen kansen liggen voor Groningen tegen Ajax. "Nu is nog niet alles perfect, dus daarom hebben we denk ik een kleine kans. Mijn eerste wedstrijd met Heracles tegen Ajax werd 1-1, dus laten we dat met Groningen ook maar doen", aldus de trainer, die met ongeveer dezelfde basis als vorige week tegen FC Volendam (2-2) lijkt te starten. "We hebben morgen nog een training en we willen nog iets proberen."

Operatie
Wormuth heeft zich deze week laten opereren aan zijn meniscus. "Tijdens de voorbereiding wilde ik me niet laten opereren, omdat ik bij de ploeg wilde blijven. Ik loop nu als een man van tachtig, maar ik weet dat ik nu ook heel snel weer twintig jaar jonger word. Over drie, vier of vijf dagen zal het vast weer beter gaan", aldus de trainer, die zondag gewoon langs de zijlijn zal zitten in de ArenA.

Reacties

Ajax

gerelateerd