Lyon heeft door festival, droogte en hitte plots vrij weekend

12 augustus 2022, 20:33

Peter Bosz komt dit weekend met Olympique Lyon niet in actie in de Ligue 1. Door de erbarmelijke staat van het veld gaat de uitwedstrijd tegen Lorient niet door.

Lyon heeft de uitstel van de wedstrijd via de officiële kanalen bevestigd. De club legt uit dat het duel geen doorgang kan vinden omdat door de staat van het veld de veiligheid van de spelers in het gedrang zou komen. Dat er niet een oplossing is gevonden om de wedstrijd alsnog door te laten gaan, verbaast Les Gones.

Ook neemt Lyon het de competitiegenoot kwalijk dat er niet alles aan is gedaan om de ontstane situatie te vermijden. Dat het veld is afgekeurd, komt volgens Franse media door de extreme droogte en hitte. Bovendien vond de afgelopen tijd het Interceltic Festival plaats in Lorient, waarvoor bij bepaalde evenementen het Moustoir-stadion werd gebruikt. Dat zou de staat van het veld niet ten goede zijn gekomen.

Lyon begon vorige week de Ligue 1 met een 2-1 zege op AC Ajaccio. De van Ajax overgekomen Nicolás Tagliafico maakte als basisspeler zijn debuut. Lorient boekte tijdens de seizoensopener een knappe zege tegen Stade Rennes (0-1).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen