Ryan Gravenberch strijdt met negen anderen om Kopa Trophy

12 augustus 2022, 18:47   Bijgewerkt: 12 augustus 2022, 18:54

Ryan Gravenberch is door France Football genomineerd voor de Kopa Trophy, de prijs voor de beste speler ter wereld onder de 21 jaar. Samen met negen anderen strijdt de middenvelder van Bayern München om de prestigieuze award.

Naast Gravenberch zijn ook Karim Adeyemi, Jude Bellingham (beiden Borussia Dortmund), Eduardo Camavinga (Real Madrid), Gavi (FC Barcelona), Nuno Mendes (Paris Saint-Germain), Jamal Musiala (Bayern München), Josko Gvardiol (RB Leipzig), Bukayo Saka (Arsenal) en Florian Wirtz (Bayer Leverkusen) genomineerd.

Gravenberch maakte deze zomer voor 18,5 miljoen euro (exclusief bonussen) de overstap van Ajax naar Bayern München. De twintigjarige middenvelder heeft een goede voorbereiding gedraaid bij zijn nieuwe werkgever, maar is er nog niet in geslaagd een basisplaats te veroveren. Zowel in de strijd om de Duitse Supercup als in de eerste competitiewedstrijd kwam Gravenberch als invaller binnen de lijnen.

Kopa Trophy

De Kopa Trophy werd in 2018 voor het eerst uitgereikt. Kylian Mbappé ging er toen met de prijs vandoor, terwijl Justin Kluivert in de verkiezing als derde eindigde. Het jaar daarna werd Matthijs de Ligt als winnaar verkozen. Nadat de Kopa Trophy in 2020 vanwege de pandemie niet werd uitgereikt, won Pedri 'm het afgelopen jaar. Bellingham en Musiala, die ook dit jaar zijn genomineerd, eindigden toen als nummers twee en drie.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen