Kik Pierie geeft uitleg over bizarre fout: "Gewoon heel stom"

12 augustus 2022 – Kik Pierie heeft tekst en uitleg gegeven over zijn merkwaardige fout in de wedstrijd tussen Roda JC en Jong Ajax. De verdediger pakte in het eigen strafschopgebied de bal in zijn handen en gaf daarmee een strafschop weg.

Kik Pierie geeft uitleg over bizarre fout: "Gewoon heel stom"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Het vreemde moment zorgde voor de nodige hilariteit, maar ook gefronste wenkbrauwen. Waarom pakte Pierie de bal eigenlijk vast? "Ik dacht dat er op een gegeven moment werd gefloten en wij een vrije trap moesten nemen. Ik neem 'm wel, zei ik tegen de keeper. Op dat moment pakte ik de bal in mijn handen. Er was niet gefloten, maar ik was overtuigd van wel. Gewoon heel stom", aldus Pierie voor de camera van ESPN.

Het bleek een bepalend moment in de wedstrijd te zijn. Dylan Vente benutte de penalty en bezorgde Roda JC daarmee de zege. "Wat er daarna door mij heen ging? Eerst besefte ik het niet en dacht ik: waarom fluit hij in godsnaam? Toen besefte ik dat er niet was gefloten. Stom. Dat is alles wat ik kan zeggen. Het is gebeurd, ik kan er niks meer aan doen. Ik zou het heel graag terug willen draaien, maar dat kan helaas niet. Jammer dat het beslissend is geweest."

Door de fout van Pierie eindigde de wedstrijd tussen Roda JC en Jong Ajax in 1-0. De verdediger liet onlangs weten in elk geval tot de winterstop in Amsterdam te willen blijven. Na een periode van blessureleed wil hij bij Jong Ajax veel speelminuten maken en ritme opdoen.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd