Messi en Pierie halen om verschillende redenen de headlines

13 augustus 2022, 00:30   Bijgewerkt: 12 augustus 2022, 23:45

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 11 augustus.

France Football verrast: Messi niet genomineerd voor Ballon d'Or

France Football heeft vrijdagavond de dertig genomineerden voor de Ballon d'Or bekendgemaakt. Lionel Messi schittert in afwezigheid op de shortlist van het Franse tijdschrift. Sébastien Haller is daarentegen wel een kanshebber voor de prijs voor beste voetballer ter wereld.

Barcelona heeft vier van de vijf aanwinsten ingeschreven

FC Barcelona is erin geslaagd vier van de vijf zomeraanwinsten in te schrijven voor de Spaanse competitie. Robert Lewandowski, Raphinha, Andreas Christensen en Franck Kessié kunnen zaterdag tegen Rayo Vallecano hun officiële debuut maken.

Excelsior dankzij Kharchouch trotse en verrassende koploper

Excelsior mag zich voor in elk geval een dag koploper van de Eredivisie noemen. De Rotterdamse promovendus boekte vrijdagavond de tweede zege van het seizoen. Op eigen terrein werd Vitesse met 3-1 verslagen, mede dankzij twee doelpunten van Reda Kharchouch.

Kortsluiting bij Pierie zorgt voor kolderiek moment op KKD-avond

Willem II heeft ook in de tweede speelronde van de Keuken Kampioen Divisie averij opgelopen. De ploeg van trainer Kevin Hofland ging vrijdag op bezoek bij FC Eindhoven door een laat doelpunt onderuit. Mede-degradant PEC Zwolle maakte geen fout tegen Telstar, terwijl Kik Pierie bij de wedstrijd tussen Roda JC en Jong Ajax voor het meest opmerkelijke moment van de avond zorgde.

Kik Pierie geeft uitleg over bizarre fout: "Gewoon heel stom"

Kik Pierie heeft tekst en uitleg gegeven over zijn merkwaardige fout in de wedstrijd tussen Roda JC en Jong Ajax. De verdediger pakte in het eigen strafschopgebied de bal in zijn handen en gaf daarmee een strafschop weg.

'Feyenoord pakt door en brengt bod van 7 miljoen euro uit'

Feyenoord lijkt serieus werk te maken van de komst van Ezequiel Bullaude. De Rotterdammers hebben volgens de Argentijnse journalist César Luis Merlo een bod van zeven miljoen euro uitgebracht op de 21-jarige aanvallende middenvelder van Godoy Cruz.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen