Barça maakt wedstrijdselectie bekend: één aanwinst ontbreekt

13 augustus 2022, 12:19   Bijgewerkt: 13 augustus 2022, 15:30

FC Barcelona heeft de wedstrijdselectie voor de seizoensopener tegen Rayo Vallecano bekendgemaakt. Zoals verwacht kan Jules Koundé zijn officiële debuut zaterdagavond niet maken.

De van Sevilla overgekomen verdediger is in tegenstelling tot mede-aanwinsten Robert Lewandowski, Raphinha, Franck Kessié en Andreas Christensen nog niet ingeschreven voor de Spaanse competitie. Daarvoor heeft Barcelona tot op heden onvoldoende ruimte in het salarishuis gecreëerd.

Naast Koundé ontbreken ook Sergiño Dest, Samuel Umtiti, Martin Braithwaite en Abde in de selectie. Zij zouden op zoek mogen naar een andere club. Met name de afwezigheid in de selectie van Dest valt op. Hij wordt in Spanje voorzichtig gelinkt aan een overstap naar het Manchester United van Erik ten Hag.

Frenkie en Memphis

Frenkie de Jong en Memphis Depay zijn er zaterdag gewoon bij tegen Rayo Vallecano. Het is voor de veelbesproken Oranje-internationals nog onduidelijk of zij over enkele weken nog steeds in Barcelona op de loonlijst staan. De Jong staat voor een duivels dilemma: akkoord gaan met een salarisverlaging of meewerken aan een vertrek. Memphis mag sowieso uitkijken naar een nieuwe club en zou dicht bij een stap naar Juventus zijn.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen