Van Nistelrooy rouleert na Monaco-thriller: vier spelers krijgen rust

13 augustus 2022, 17:42

Ruud van Nistelrooy heeft zijn selectie behoorlijk over de kop gegooid. De trainer kiest voor vier andere namen ten opzichte van het duel met AS Monaco, dat na verlenging werd gewonnen. Fredrik Oppegard, Xavi Simons, Richard Ledezma en Johan Bakayoko mogen zich laten zien vanaf het eerste fluitsignaal tegen Go Ahead Eagles.

Voor Oppegaard is het een mooie mijlpaal, hij maakt namelijk zijn basisdebuut voor PSV. De vleugelverdediger krijgt deze wedstrijd de voorkeur boven Philipp Max. Op het middenvelder mogen Simons en Ledezma zich laten zien. Joey Veerman en Guus Til krijgen rust van Van Nistelrooy. Daarbij is de wissel tussen Simons en Til het minst verrassend. Vorige week tegen FC Emmen deed de trainer namelijk precies hetzelfde. Toen mocht de van Paris Saint-Germain overgekomen speler ook aan de aftrap beginnen. Hij was in dat duel een van de smaakmakers bij de Eindhovenaren.

Voorin behouden Cody Gakpo en Luuk de Jong hun basisplaatsen. Zij krijgen gezelschap van Bakayoko, die de voorkeur krijgt boven Ismael Saibari. De talenten wisselen tot dusver ook telkens af, omdat ze nog niet gewend zijn om twee wedstrijden in een week te spelen. Vorig seizoen kwamen ze beiden uit voor de beloftenploeg in de Keuken Kampioen Divisie. Daarom probeert Van Nistelrooy ze zoveel mogelijk rust te geven. Eerder liet de trainer al weten dat hij graag een extra aanvaller aan zijn selectie wilde toevoegen door de blessure van Noni Madueke, die de eerste seizoenshelft niet in actie kan komen.

Voor PSV is het duel met Go Ahead de generale repetitie voor het eerste duel met Rangers FC op het programma staat. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de groepsfase van de Champions League. De Eindhovenaren spelen de eerste wedstrijd in Schotland. Een week later staat de return in het Philips Stadion op het programma.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen