Reserverol voor Til geen 'boodschap': "Ik wil de sterkste spelers"

13 augustus 2022 – Ruud van Nistelrooy wilde de reserverol van Guus Til geen 'boodschap' noemen richting de middenvelder. Dat Xavi Simons de voorkeur krijgt tegen Go Ahead Eagles heeft volgens de trainer gewoon te maken met het drukke programma van PSV. Door de Champions League-voorrondes speelt de ploeg twee wedstrijden per week.

Reserverol voor Til geen 'boodschap': "Ik wil de sterkste spelers"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Een boodschap wil zeggen dat het zware conclusies zijn. Wij maken bepaald keuzes door het wedstrijdschema. Er zitten meerdere spelers op de bank. Nee, het is niet zo'n boodschap", vertelt de trainer voor de camera van ESPN. Til mocht tegen Monaco nog in de basis beginnen, maar zat niet lekker in de wedstrijd. Na ruim een uur werd hij naar de kant gehaald, maar nu begint hij dus op de bank.

Til kan een doelpunt maken, maar liet tegen Monaco zien dat het voetballend niet goed genoeg was. Dat is echter niet de reden om de international op de bank te zetten en het talent te laten starten. "Ik heb Go Ahead zien spelen in Alkmaar, dat deden ze door hoog te druk te zetten, met voetbal van achteruit. Ik verwacht vandaag hetzelfde. Ik weet niet of het echt voetbal in de kleine ruimtes wordt", aldus Van Nistelrooy, die ook Philipp Max, Joey Veerman en Ismael Saibari op de bank zet.

"Er zijn geen bijzonderheden vanuit de medische staf. Je kijkt naar het wedstrijdschema en wie fris is. Ik wil de sterkste spelers hebben om vandaag de drie punten op te halen. Daarom heb ik voor deze namen gekozen", besloot de trainer.

Reacties

PSV

gerelateerd