Van Bronckhorst volgt PSV-voorbeeld niet: "Geeft voldoende rust"

14 augustus 2022, 10:23

Giovanni van Bronckhorst wil niet dat zijn ploeg rust krijgt tussen de twee duels met PSV. De trainer vindt het juist goed dat zijn ploeg in een bepaald ritme blijft voor het cruciale tweeluik. De tegenstander uit Eindhoven zag het duel met FC Volendam wel verplaatst worden.

"In Nederland zijn de KNVB en clubs een paar jaar geleden begonnen met competitieduels verzetten voor Europees spelende teams. Hier in Schotland wordt daar wat anders tegenaangekeken. Het kan hier best ter sprake komen, maar dan op het eind van een zwaar seizoen. Niet nu al aan 't begin in augustus. En zo sta ik er zelf ook in", vertelt de trainer in gesprek met het Algemeen Dagblad na de 4-0 overwinning op St. Johnstone.

"Afgelopen mei speelden we met Rangers de Europa League-finale, we zijn het wel gewend om elke drie, vier dagen vol gas te geven. Bovendien is de uitwedstrijd tegen PSV pas op woensdag. Dat geeft na een competitieduel op zaterdag voldoende rust", vervolgt de oefenmeester, die een druk programma op dit moment juist fijn vindt. Hij kreeg zeven nieuwe spelers tot zijn beschikking. Door de vele wedstrijden kan de ploeg snel ingespeeld raken, is de beredenering van Van Bronckhorst.

De Nederlander kijkt uit aar het duel met de Eindhovenaren. Het is voor hem een wedstrijd tegen veel oude bekenden. "Mooi affiche en leuk om Ruud weer eens te zien. Dat is alweer een tijdje geleden. En ook met André Ooijer en Fred Rutten heb ik een verleden natuurlijk. Met André bij Oranje en ik was assistent van Rutten in het laatste seizoen voordat ik zelf hoofdtrainer werd bij Feyenoord."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen