FC Barcelona héél matig: Frenkie valt goed in, signaal Memphis

13 augustus 2022, 23:02

FC Barcelona is het nieuwe La Liga-seizoen zaterdagavond zeer teleurstellend begonnen. Ondanks dat vrijwel alle grote zomeraanwinsten tijdig ingeschreven werden, kwam de ploeg van Xavi niet verder dan een oersaai gelijkspel tegen Rayo Vallecano (0-0). De bezoekers, die vorig seizoen tweemaal wonnen van de Catalaanse grootmacht, kregen zelfs de beste kansen op een zege en zagen Sergi Busquets het duel eindigen met zijn tweede gele en dus rode kaart. 

Wekenlang ging het over de enorme renovatie die FC Barcelona onderging deze zomer. Omdat Robert Lewandowski, Raphinha, Andreas Christensen, Franck Kessié en Jules Koundé tot vrijdag nog niet ingeschreven waren, bleef het maar over het vijftal gaan. Met uitzondering van de Franse verdediger waren de zomeraanwinsten er in Camp Nou door een financiële impuls wel bij, van wie Lewandowski, Raphinha en Christensen in de basis begonnen bij afwezigheid van onder anderen Koundé (niet fit en niet ingeschreven).

Maar juist omdat het de hele zomer over het vernieuwde FC Barcelona ging, viel het duel behoorlijk tegen van de Catalaanse grootmacht. De ideeën van Xavi waren duidelijk zichtbaar: een secure opbouw van achteruit, veel driehoekjes en de buitenspelers die het breed hielden. De uitvoering en met name het tempo lieten echter flink te wensen over, grotendeels zonder Frenkie de Jong.

Het zal nog veel beter moeten onder Xavi wil FC Barcelona echt weer meestrijden om de grote (Europese) prijzen. Aan het materiaal kan het niet liggen, want in de basis en op de bank had Xavi zaterdagavond een surplus aan kwaliteit tot zijn beschikking. Zo veel dat Memphis Depay negentig minuten op de bank bleef zitten - Pierre-Emerick Aubameyang kreeg de voorkeur als invaller, waarmee nog maar eens onderstreept wordt dat de Nederlander weinig perspectief heeft in Camp Nou. Al zou dat nog kunnen veranderen als FC Barcelona sportief niet meer gaat laten zien dan het zaterdagavond deed.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

ElDiablo20
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Why didn't Frenkie start from the beginning. Excellent player!!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen