FC Utrecht woest na 'onacceptabel' gedrag fans: "Absolute schande"

14 augustus 2022, 12:14   Bijgewerkt: 14 augustus 2022, 12:22

FC Utrecht heeft vol afschuw gereageerd op het gedrag van bezoekers van de wedstrijd tussen de Domstedelingen en SC Cambuur (0-0). Veiligheidspersoneel en de ME werden in onveiligheid gebracht tijdens rellen tussen supporters. De ME werd bekogeld met stenen.

Eén beveiliger van FC Utrecht moest gewond naar het ziekenhuis worden gebracht. "Een absolute schande, het gedrag van een aantal mensen na afloop van de wedstrijd", stelt algemeen directeur Thijs van Es op de clubwebsite. "Ik noem het bewust geen supporters, want dit heeft in niets met support of onze club te maken. Veiligheidspersoneel en ME in onveiligheid brengen, terwijl zij er juist zijn om veiligheid voor eenieder in het stadion te waarborgen is echt schandalig."

Van Es baalt ervan dat de thuiswedstrijd geen feest is geworden. "Het voelt nu als een valse start en dan druk ik me nog mild uit. We zijn geschokt en gaan samen optrekken met het Openbaar Ministerie om deze relschoppers, goed te zien op de beelden, hard te straffen."

FC Utrecht geeft aan dat de zaak is overgedragen aan het Openbaar Ministerie. Dat heeft te maken met het feit dat de wanordelijkheden buiten het stadion plaatsvonden: op het Westplein om precies te zijn.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen