Ajax zonder Berghuis: dit is de opstelling tegen FC Groningen

14 augustus 2022, 13:24   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Alfred Schreuder geeft zondagmiddag bij Ajax het vertrouwen aan Brian Brobbey. De twintigjarige spits moest het vorige week doen met een reserverol, maar begint tegen FC Groningen in de basis. Daardoor schuift Dusan Tadic naar het middenveld en moet Steven Berghuis genoegen nemen met een reserverol.

Omdat Calvin Bassey nog altijd ontbreekt vanwege een schorsing, neemt Daley Blind plaats in het hart van de defensie. Daar stond afgelopen week nog Perr Schuurs, maar zijn overstap naar Torino bevindt zich in de afrondende fase. Op de backposities heeft Schreuder plek voor Devyne Rensch en Owen Wijndal. De gekochte rechtsback Jorge Sánchez zit nog niet bij de selectie.

Dat betekent dat Ajax met vier kanonnen aan de aftrap begint. Naast Tadic en Brobbey staan ook Steven Bergwijn en Antony in de basis. De gehuurde spits Lorenzo Lucca zit voor de eerste keer sinds zijn overstap naar Amsterdam bij de wedstrijdselectie.

Ajax begon met een overwinning aan het nieuwe seizoen in de Eredivisie, maar dat gebeurde allesbehalve overtuigend. De Amsterdammers keken op bezoek bij Fortuna Sittard al vroeg tegen een achterstand aan en wonnen uiteindelijk met benauwde cijfers: 2-3. Ajax kan zich tegen Groningen geen misstap veroorloven, aangezien PSV zaterdagavond met 2-5 won van Go Ahead Eagles.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen