Schreuder verklaart keuze voor Brobbey én Tadic tegen Groningen

14 augustus 2022, 14:36   Bijgewerkt: 14 augustus 2022, 14:46

Ajax begint zondagmiddag met Brian Brobbey én Dusan Tadic in de basis tegen FC Groningen. Dat gaat ten koste van Steven Berghuis, die zijn plek op het middenveld aan Tadic moet geven en zodoende naar de reservebank verhuist. Voor de camera van ESPN verklaarde coach Alfred Schreuder zijn keuze voor het duo.

Schreuder kiest ervoor om Brobbey vanaf de bank naar de basis te verhuizen. "Vorige week hebben we het na rust omgezet, daar was ik heel tevreden over. Je kon zien dat er meteen een goede connectie was. Ik denk dat het weer druk kan worden in de zestien, net als vorige week", doelt hij op de 2-3 overwinning op Fortuna. "Brian heeft het daar uitstekend gedaan."

Dusan Tadic behoudt zijn basisplaats, terwijl veel supporters de laatste weken hun ongenoegen uitspreken over de Servische aanvoerder. "Ik kan niets met andere meningen, ik ben de trainer van Ajax", reageerde Schreuder op de kritiek. "Ik doe wat het beste is voor Ajax."

Perr Schuurs zit 'gewoon' bij de wedstrijdselectie, ondanks het feit dat hij in verband wordt gebracht met een overstap naar het Italiaanse Torino. "Ik heb gehoord dat ze in gesprek zijn, maar er is nog geen groen licht gegeven. Het zou kunnen gebeuren, maar vandaag is hij nog speler van ons."

Lees ook: Dit is de opstelling van Ajax

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen