Ten Hag laat spelers 13,8 kilometer hardlopen als straftraining

14 augustus 2022, 16:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Erik ten Hag heeft na de beschamende nederlaag van Manchester United tegen Brentford (4-0) ingegrepen. De selectie zou eigenlijk een dag vrij hebben, maar daar heeft de Nederlandse trainer een streep door gezet.

De spelers van Manchester United moesten zich deze zondag op Carrington melden voor een heuse straftraining. Volgens Sky Sports hebben de spelers 13,8 kilometer moeten hardlopen. Dat is precies het aantal kilometers dat de spelers van Brentford zaterdag meer renden dan de spelers van Manchester United (109.4 kilometer om 95,6 kilometer).

Het lijkt erop dat Ten Hag met de hardlooptraining een punt heeft willen maken: de trainer verlangt van zijn spelers dat zij minstens zo hard werken als de tegenstander. Dat was zaterdag tegen Brentford niet het geval. Al na 35 minuten keek de ploeg van de Nederlandse trainer tegen een 4-0 achterstand aan.

Ten Hag was na afloop van de afstraffing uiterst kritisch op zijn ploeg. "Het is duidelijk dat de prestatie erg slecht was. Als je zulke fouten maakt, kun je de wedstrijd niet winnen. Wij moeten meer verantwoordelijkheid nemen op het veld. Zulke fouten mag je op ons niveau niet maken… Wij moeten de teleurstelling snel verwerken", zei hij.

De trainer uitte ook zijn onvrede over het feit dat zijn selectie nog niet op orde was. "Het is duidelijk dat we spelers nodig hebben, maar daar moeten we op dit moment niet aan denken. De voetballers die hier wel zijn, moeten het beter doen. Ik had gehoopt op een betere start, maar ik blijf geloof houden. Ik heb in de voorbereiding goede dingen gezien."

Lees ookUnited 'collectief verrot': 'Reputatie Erik ten Hag nu al aan flarden'

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Leonidas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ronaldo 13.8 km lang foeterend geeft 'n nieuwe dimensie aan z'n transfer-drang ?!

PatrickLagerman09
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik heb met Ten Hag te doen! Wat een adderengebroed daar bij Man United. Je zou een elftal moeten bouwen met deze niet gemotiveerde verwende spelers en die bobo's daar. Beschamend! Wat een mission impossible. Van Gaal krijgt weer gelijk zoals gewoonlijk. Ik zou sowieso Donny en Malacia opstellen en heel snel nieuwe spelers regelen!

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat wordt helemaal niks met ten hag. Je mag ze best aanpakken ,maar ten hag is teveel bezig om anders te zijn . Dit gaan die ego's niet lang pikken

Koningtoto
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die ego's moeten maar eens wat gaan doen ipv de diva uithangen. Ze hebben momenteel niets in huis om een ego over te hebben.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Iets wat er al jaren in zit ga jij als trainer er op deze manier er niet uit krijgen . Zeker niet na een paar maanden .

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De andere durfden het tegen die ego’s niet op te nemen voorgaande jaren. Misschien is dit de oplossing, ook naar de fans toe.

HenkVoetbalbier
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Goed zo. Als je voor Machester United wilt spelen moet je ook als de naam Manchester United presteren. Wat ze op het veld laten zien is de naam Manchester United onwaardig. Zelfs zo'n gigant als Ronaldo laat niet zien wat ie kan.

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Lekker de schuld buiten jezelf leggen. Samen uit, samen thuis. Gisteren viel hij de groep ook al enorm af direct na de wedstrijd. De hand in eigen boezem steken deed hij echter niet. Waarom speelde Shaw en niet Malacia? Was het niet zijn fout dat het middenveld onderbezet was en fysiek miste? Zo ga je de groep heel snel kwijtraken.

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heb jij de wedstrijd wel gezien? Aan al je reacties heb je volgens mij nog geen wedstrijd gezien van ze. Een middenveld met Fernandes, Fred en Eriksen is gewoon een goed middenveld met echt wel body en ervaring. Voorin en achterin mankeert van alles, Ronaldo de zoutzak, rashford die inmiddels elke stoel achter het doel in een stadion heeft geraakt. Sanchez die niet werkt als die een bal verliest. En alternatieven heb je niet in die club. Achterin heb je ook 2 koekenbakkers (shaw en Maguire) en 2 andere die volgens mij een complete offday hadden net als de rest.

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Alle wedstrijden gezien. Jammer dat je iemand met een andere mening dan die van jou niet in zijn waarde laat. Vooral omdat ik het over veel dingen gewoon met je eens ben. Ik vind Eriksen en Bruno teveel dezelfde types, maar jij mag dat natuurlijk anders zien. Over Ronaldo, Rashford, Sancho, Shaw en Maguire ben ik het helemaal eens met je hoor.

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Naja je geeft overal vooral af op ten hag en ik zie je nergens echt de spelers afvallen die toch echt aankloten. Je geeft de indruk meer tegen Ten Hag te zijn, want de pot van gisteren hebben de spelers toch echt verneukt met hun geblunder. Maar dan zitten we qua team op één lijn.

ChrisGeuze14
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een onzin. Hij gaat de Boer achterna. Wat denkt hij wel niet? Zo ie zo met de kuiten bijtende kakkerlak moeten beginnen! Als ik trainer ben in Amsterdam wordt ik ook kampioen… en met enige geluk eens een keer wat verder in de CL

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen