Oorlog om schoenen in Duitse selectie

15 augustus 2006, 13:46

Met het vertrek van Jürgen Klinsmann lijkt ook de rust te zijn verdwenen in de nationale selectie van Duitsland. Bij de eerste wedstrijd zonder de bewierookte Klinsi dreigen de spelers zelfs met een staking. De reden: de voetballers weigeren te voetballen op voetbalschoenen van Adidas, de sponsor van de nationale ploeg.

"Het is een moeilijke situatie", geeft teammanger Oliver Bierhoff toe. Slechts zes spelers uit de huidige selectie spelen normaal gesproken ook op Adidas-schoeisel, de rest maakt in de competitie gebruik van een ander merk. Deze voetballers weigeren voor de oefeninterland tegen Zweden over te stappen naar Adidas en dreigen met een staking. "Gelukkig is er nog niemand naar huis", reageert Bierhoff. "Ik kan de spelers aan de ene kant ook wel begrijpen, schoenen zijn voor voetballers enorm belangrijk."

"De selectie heeft laten weten dat het zelf wil bepalen op welke schoenen het speelt. De Duitse voetbalbond heeft nu even wat tijd nodig. Er ligt immers een contract met Adidas en een dergelijk contract kan niet van de ene op de andere dag gewijzigd worden", aldus Bierhoff. De teammanager hoopt dat de 'schoenenoorlog' met een sisser afloopt. "We gaan er vanuit dat iedereen beseft hoe belangrijk deze wedstrijd is, met het oog op het EK. We hopen dan ook dat iedereen blijft en dat de trainer het beste elftal op kan stellen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen