Van Crooij evenaart Eredivisie-record met goal na acht seconden

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

14 augustus 2022 – Vito van Crooij heeft zondagmiddag het snelste doelpunt in de geschiedenis van de Eredivisie gemaakt. De aanvaller van Sparta Rotterdam was al na acht seconden trefzeker tegen AZ.

Van Crooij evenaart Eredivisie-record met goal na acht seconden

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Sparta sloeg meteen na de aftrap toe. Van Crooij schoot na een lange bal van achteruit raak in de korte hoek, waarna de grensrechter zijn vlag in de lucht stak. Het feestje leek zodoende niet door te gaan, maar na inmenging van de VAR werd de 1-0 alsnog goedgekeurd.

Het gebeurde allemaal onder toeziend oog van Louis van Gaal. De bondcsoach van het Nederlands elftal zag vanaf de tribune hoe Van Crooij een record van veertig jaar oud evenaarde. Het record staat sinds het seizoen 1981/82 op naam van Koos Waslander, die namens NAC Breda al na acht seconden trefzeker was tegen PEC Zwolle.

Het doelpunt van Van Crooij was tevens de eerste van Sparta dit seizoen. In de openingswedstrijd tegen sc Heerenveen kwamen de Rotterdammers niet tot scoren (0-0).

Speel je favoriete casino games op Jacks.nl. Meld je aan met een 100% welkomstbonus tot €100!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd