Cillessen zelfkritisch na debuut: "Persoonlijk moet het wel beter"

14 augustus 2022 – Jasper Cillessen debuteerde zondagmiddag met een zege bij NEC. In het KRAS Stadion werd FC Volendam met 1-3 verslagen door de ploeg van Rogier Meijer, maar Cillessen zelf moest wel weer even wennen aan zijn terugkeer in de Eredivisie.

Cillessen zelfkritisch na debuut: "Persoonlijk moet het wel beter"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Tegenover ESPN ging Cillessen in op de ondergrond waarop hij terugkeerde op de Nederlandse velden. FC Volendam is een van de weinige clubs in de Eredivisie die op kunstgras speelt, waar de ervaren doelman al een tijdje niet meer op actief was: "De afgelopen zes jaar had ik daar niet meer op gespeeld. In de warming-up droeg ik schoenen met vaste noppen, maar ik had bij het afzetten weinig tot geen grip. Daarom ben ik maar op pinnen gaan spelen, maar dat voel je wel aan je voeten", aldus de 33-jarige keeper.

De geboren Nijmegenaar zag zijn ploeg het in de openingsfase lastig hebben met FC Volendam. De ploeg van Wim Jonk kwam via rechtsbuiten Daryl van Mieghem namelijk razendsnel op voorsprong, waarna Cillessen bijna de fout in ging. "Dat was wel even schrikken", doelt de doelman op het niet goed verwerken van het zwabberende schot van Van Mieghem. "Ik kwam daar met de schrik vrij. Het was weer even wennen, al zijn die drie punten zijn het belangrijkste. Als je wint is het altijd leuk, maar persoonlijk moet het wel beter."

Cillessen zag zijn ploeg na de vroege treffer van FC Volendam knap terugkomen in de wedstrijd. Via Elayis Tavsan en Ousssame Tannane kwamen de Nijmegenaren in de eerste helft nog op voorsprong, waarna de Gelderse club in het tweede bedrijf uitliep naar een overtuigende 1-4 overwinning.


Reacties

Eredivisie

gerelateerd