Antony aangesproken in de rust: "Moet functioneel blijven"

14 augustus 2022, 23:30

Alfred Schreuder was na afloop van het gewonnen duel met FC Groningen zeer te spreken over het spel van Antony, maar heeft de Braziliaanse aanvaller in de rust wel even aangesproken op zijn spel.

Antony was in de eerste helft de absolute uitblinker in het duel tegen FC Groningen. Met prachtige acties, hakjes  en een uitstekende treffer gaf de buitenspeler de supporters een fantastisch middag. Hoewel Steven Bergwijn verkozen werd tot man of the match, kwam Antony volgens zijn trainer ook erg in de buurt op die eretitel. Schreuder vond het in de rust echter wel nodig om Antony aan te spreken op zijn spel, zo gaf hij na afloop van het duel aan op de persconferentie.

"Ik heb hem in de rust verteld dat hij het functioneel moet blijven doen. Je hoeft van mij niet een crosspass op je hak aan te nemen. Dat hoeft niet", wordt de trainer geciteerd door Voetbal International. "Als je dat kan, is dat hartstikke mooi meegenomen. Maar je moet vooral je techniek gebruiken op de momenten waarop je het moeilijk hebt." Schreuder is van mening dat het spelers in de eindfase van hun aanval de ruimte hebben om hun creativiteit aan de bal te tonen, maar daar op andere plekken op het veld mee uit te kijken.

"Dan mogen ze doen wat ze willen en wat in ze opkomt", doelt de oefenmeester op de keuzes die spelers in de eindfase van een aanval maken. "Maar daarvoor heb je ook zeventig meter aan veld waar je gewoon zakelijk moet spelen en die bal snel van kant naar kant moet laten gaan, zodat je in de één-tegen-één-situatie kan komen met Antony of Bergwijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Leonidas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Alfred heeft wel 'n . doch aan de andere kant is dit wel vaak 'n onderdeel van vooral Braziliaanse bal-kunstenaars die je daarmee in verrukking (kunnen) brengen en bij goede balans is 't oogstrelend om te zien , canarinhos (kleine kanaries) worden groot(s) .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen