Wijnaldum denkt even te scoren bij debuut, Weghorst geeft weer assist

14 augustus 2022, 23:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Georginio Wijnaldum heeft zondagavond zijn debuut gemaakt voor AS Roma. Dat luisterde hij op met een minieme zege tegen Salernitana. Wout Weghorst wacht bij Besiktas nog op zijn eerste doelpunt, maar was op bezoek bij Alanyaspor wel weer direct betrokken bij een doelpunt..

Salernitana - AS Roma 0-1

Zonder Wijnaldum, maar met Rick Karsdorp trad Roma aan in de seizoensopener tegen Salernitana. Een verdwaald schot van Bryan Cristante maakte het verschil het Arechi-stadion. De middenvelder van Roma schoot na een halfuur vanaf de rand van het strafschopgebied via een been van een tegenstander raak.

Wijnaldum kwam ruim tien minuten voor tijd binnen de lijnen en maakte zo zijn debuut in de Serie A. Op het middenveld trof hij landgenoot Tonny Vilhena, die sinds dit seizoen ook in Italië speelt. Salernitana huurt hem dit seizoen van Espanyol. Wijnaldum leek vlak voor tijd even de 0-2 te maken, maar dat doelpunt ging vanwege buitenspel van mede-debutant Paulo Dybala niet door.

Alanyaspor - Besiktas 3-3

Weghorst luisterde vorige week zijn debuut voor Besiktas op met een belangrijke assist. De Turkse club heeft hem voor zijn doelpunten gehaald, maar deze zondag was de spits wederom als aangever. Uit een corner kopte Weghorst de bal terug op Georges-Kévin N'Koudou, die van dichtbij toesloeg.

De 2-0 liet niet lang op zich wachten. Salih Ucan kreeg een vrije doortocht - onder meer Leroy Fer gaf de middenvelder te veel ruimte - en verdubbelde de marge. Rachid Ghezzal zorgde er vervolgens vanaf de strafschopstip voor dat het 3-0 werd. Het tij keerde nadat Besiktas-verdediger Emrecan Uzunhan zijn tweede gele kaart kreeg en Alanyaspor vlak voor rust terugkwam tot 1-3. Besiktas slaagde er na rust niet in de voorsprong vast te houden en gaf in blessuretijd nog de 3-3 weg.