'Trabzonspor wil Ajax-talent betrekken in Kaplan-ruildeal'

16 augustus 2022 – Ajax hoopt Naci Ünüvar (19) het komende seizoen te verhuren en mogelijk gebeurt dat wel over de landsgrenzen. Hoewel de eerdere berichten nog waren dat de aanvaller annex middenvelder in de Eredivisie minuten wilde maken, melden Turkse media dinsdag iets anders. Trabzonspor wil het talent betrekken in de deal met Ahmetcan Kaplan.

'Trabzonspor wil Ajax-talent betrekken in Kaplan-ruildeal'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Volgens diverse Turkse media hoopt Trabzonspor op de huur van Ünüvar in het komende seizoen. Hoe betrouwbaar dat bericht is, is vooralsnog moeilijk om in te schatten. Of Ajax en de voetballer zelf open zouden staan voor een dergelijke uitleenperiode is eveneens nog onduidelijk. Maar de Turkse topclub heeft hem in elk geval op het lijstje staan.

Andersom wil Ajax verdediger Ahmetcan Kaplan (19) halen als opvolger van Perr Schuurs, die vermoedelijk naar Torino zal vertrekken. Mogelijk kan een verhuurperiode van Ünüvar de vraagprijs nog enigszins drukken. Omdat de verbintenis van Kaplan in Turkije nog tot 2026 doorloopt, moet er minimaal zo'n tien miljoen euro op tafel komen voor de verdediger.

Lees ook: 'Schuurs bereikt persoonlijk akkoord; Ajax nu aan zet'

Ünüvar lijkt in elk geval duidelijk toe aan een volgende stap. Vorig seizoen maakte hij namelijk zestien doelpunten en gaf hij twaalf assists in 33 wedstrijden in de Eerste Divisie. Door de hevige concurrentie wil Ajax hem komend seizoen graag verhuren. Intern zou de voetballer zelf de voorkeur hebben uitgesproken voor de Eredivisie, bij een club die niet tegen degradatie strijdt.

Reacties

Ajax

gerelateerd