Zirkzee op kruispunt bij Bayern, handhavingsoptie bij Kluivert

16 augustus 2022 – Ondanks het vertrek van Robert Lewandowski bij Bayern München is de kans klein dat Joshua Zirkzee (21) dit seizoen een serieuze kans krijgt bij de selectie van Der Rekordmeister. Er is nog altijd veel belangstelling voor de jonge Nederlander: FC Augsburg zou zich inmiddels ook hebben gemeld voor een koop.

Zirkzee op kruispunt bij Bayern, handhavingsoptie bij Kluivert

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Er is twijfel of Bayern München Zirkzee wel alleen tijdelijk van de hand wil doen: volgens het Duitse BILD overweegt de club ook een permanente transfer voor de spits. Met vijftien tot twintig miljoen euro is de vraagprijs voor Zirkzee, die afgelopen weekend vanwege ziekte niet bij de wedstrijdselectie zat, wel behoorlijk. Het is de vraag of FC Augsburg dat op tafel kan leggen voor Zirkzee.

Vorig seizoen werd de voormalig Feyenoorder verhuurd aan Anderlecht, waar hij met achttien doelpunten en dertien assists een behoorlijke indruk maakte. Vanuit de Premier League is ook sluimerende belangstelling, al hangt zijn toekomst ook af van de wens van Bayern. Met een aflopend contract lijkt het bijtekenen en verhuren of permanent vertrekken voor Zirkzee, om een transfervrije overgang te voorkomen.

Lees ookKluivert op weg naar uitgang bij AS Roma: niet mee op trainingskamp

Transfer Kluivert
Verder kwam er via Foot Mercato ook weer een update over de transfer van Justin Kluivert. De bij AS Roma totaal overbodige voetballer staat voor een overgang naar Fulham, dat hem in eerste instantie wil huren van de Romeinen. Als het de Cottagers komend seizoen lukt om op het hoogste niveau van Engeland te blijven, dan wordt de koopoptie van twaalf miljoen euro verplicht. Zodra Kluivert vertrekt, kan José Mourinho de inkomende deal van Andrea Belloti officieel aankondigen. De transfervrije spits tekent een contract voor drie seizoenen in de Italiaanse hoofdstad.

Reacties

Premier League

gerelateerd