Neres direct al belangrijk bij Benfica: "Hebben we altijd nodig"

16 augustus 2022 – David Neres (25) wordt dit seizoen een belangrijke speler van Benfica. Trainer Roger Schmidt heeft de loftrompet gestoken over de Braziliaan, die na wat blessureleed klaar is voor het duel in de Champions League-play-offs tegen Dinamo Kiev.

Neres direct al belangrijk bij Benfica: "Hebben we altijd nodig"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Neres gaf in het eerste duel van de voorronde van de Champions League tegen FC Midtjylland direct twee assists als rechtsbuiten, maar ontbrak daarna vanwege een lichte blessure. Woensdagavond kan de Duitse coach weer een beroep doen op de oud-Ajacied. "Neres is weer fit, dus hij zeker een optie voor morgen", begon Schmidt, die vervolgens de kwaliteiten van de buitenspeler opsomde.

"David Neres is een belangrijke speler voor ons. Hij heeft veel kwaliteiten en liet zijn potentieel in de eerste twee wedstrijden voor Benfica al zien", doelde Schmidt op het duel in de voorronde van het miljardenbal en zijn eerste Primeira Liga-wedstrijd. "Hij is een speler die kansen kan creëren. Hij kan veel bereiken in een 1-1-situatie. Dit soort spelers hebben we altijd nodig. Helemaal aangezien Dinamo Kiev in een laag blok speelt, al kunnen we Neres ook gebruiken in een open wedstrijd. Hij is een goede optie voor morgen."

Lees ook: Neres blij met Schmidt: "Zijn aanvallende ideeën hebben we nodig"

Over wat Schmidt kan verwachten van de tegenstander woensdagavond, was hij duidelijk. "Dinamo Kiev heeft tegen Fenerbahce en Sturm Graz laten zien dat het een complete ploeg is. Ze weten wat ze moeten doen, hoe ze moeten omgaan met hoge druk en ze zijn heel sterk in de omschakelmomenten. De spelers spelen al lang met elkaar, dus we moeten goed zijn. Het is bovendien een klein voordeel dat we de tweede wedstrijd thuis spelen", vond Schmidt.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd